Şanlıurfa

Viranşehir'den kısa kısa

19:40 19 Mart 2018
Viranşehir'den kısa kısa

Viranşehir ilçesinde öğretmenler, öğrencilerin öğrenme kabiliyetin geliştirmek için oyun alanlarını öğrenme alanına dönüştürdü.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda görevli 10 öğretmen, öğrencilerinin başarısını artırmak için hafta sonu tatillerini okulda değerlendirerek, okul bahçesindeki oyun alanlarını yerlere yaptıkları çizimlerle aynı zamanda birer öğrenme alanna dönüştürdü.

Okul Müdürü Sefer Kassam, yaptığı açıklamada, öğretmenlerin yaptıkları çalışmanın öğrencilerin öğrenme süreçlerine olumlu yansıdığını söyledi

Öğretmenlerin bu çalışma için gönüllü olarak ders saatleri dışında çalıştıklarını belirten Kassam, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin oyun alanı olan okul bahçesinde oynadıkları oyunları göz önünde bulundurarak oyunlarla uyumlu olacak şekilde boyama yaptık. Böylece öğrencilerimiz oynadıkları oyundan hem keyif alacak hem de bir şeyler öğrenecek. Öğrenciler severek oynadıkları oyunlar sayesinde severek öğrenmeye başlayacaklar.”

- Çanakkale şehitleri için mevlit okutuldu

Viranşehir Kaymakamlığınca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mevlit okutuldu.

Kışla Camisi'nde öğle namazının ardından mevlit okunarak, şehitler için dua edildi.

Kaymakam Ömer Çimşit, yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferi’nin şanlı ve şerefle dolu bir tarih barındırdığını belirterek, bu yolda şahadete yürüyen kahraman Çanakkale şehitlerinin büyük bir destek yazdığını kaydetti.

Mevlit sonunda katılımcılara ikram yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.