Şanlıurfa

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

16:19 23 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şanlıurfa'nın Viranşehir, Ceylanpınar, Birecik, Siverek, Halfeti, Suruç ve Harran ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, törenlerle kutlandı.

Viranşehir Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Yenişehir Ortaokulu'nda devam eden kutlamalarda Türkçe öğretmeni Kadir Özpolat'ın günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasının ardından öğrenciler, şiirler seslendirdi.

Programda şiir, kompozisyon ve çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlama etkinliğine Kaymakam Ömer Çimşit, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Onurcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Ceylanpınar

Ceylanpınar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şehit Polis Feyyaz Yumuşak Orta Okulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program, öğrencilerin şiirler okuması ve çeşitli gösteriler sunmasıyla sona erdi.

Programa Kaymakam Ahmet Karatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Birecik

Birecik Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

11 Temmuz İlkokul bahçesinde devam edilen kutlamalarda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisinin ardından şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliğe Kaymakam Kadir Perçi, Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çopur, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Harun Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Levent Eker ve kurum amirleri katıldı.

-Harran

Harran Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa Kaymakam Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İlçe Emniyet Müdürü Aziz Sadullah Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Demiroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Siverek

Siverek Çıkrık Şehit Orhan İrkarlı Ortaokulu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin gösterisinin ardından okul korusu çeşitli şarkılar seslendirdi.

Kutlama programı, öğrencilerin ve vatandaşların birlikte halay çekmesiyle sona erdi.

-Suruç


Suruç'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklere, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Tarım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Bircan ile çok sayıda çocuk ailesiyle katıldı.

Açıkgöz'ün çocukların bayramını kutlamasıyla başlayan etkinlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürü de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Çeşitli okullardan öğrencilerin müzik dinletisi ve tiyatro gösterisi de sunduğu etkinlikte çocukların oynadığı zeybek oyunu katılımcılardan alkış aldı.

Kutlamalar, Açıkgöz'ün 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesinin ardından sona erdi.

-Halfeti

Halfeti Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Atatürk İlkokulun'nda devam edilen kutlamada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından kutlama programı, Kaymakam Şeref Albayrak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.