Şanlıurfa

Hem eşinin hem de çocuklarının "gözü" oluyor

11:26 11 Mayıs 2018
Hem eşinin hem de çocuklarının "gözü" oluyor

MEHMET FATİH ASLAN - Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Derya Beçene, görme engelli eşi ve iki çocuğunun bakımını tek başına yapıyor.

Doğuştan görme engelli Ahmet Beçene (27) ile 6 yıllık evli Derya Beçene'nin, oğulları Murat (5) ve Muhammet (4) de kalıtımsal bir hastalık nedeniyle görme engelli olarak dünyaya geldi.

Devletten aldıkları engelli maaşıyla geçimlerini sağlayan ailenin gören tek ferdi olan Derya Beçene, eşi ve çocukları için yaptığı fedakarlıklarla örnek oluyor.

Derya Beçene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini ve çocuklarını çok sevdiğini, ailesi için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını söyledi.

"Engelli üç insana bakmak gerçekten çok zor" diyen Beçene, "Onları hiçbir yere bırakamıyorum, sürekli ilgilenmem gerekiyor. Yemeklerini ben yediriyorum, banyolarını ben yaptırıyorum, elbiselerini ben giydiriyorum. Her şeylerini ben yapıyorum ve bunu da severek yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Beçene, ailesi için hayatının büyük bölümünü evde geçirmek zorunda kaldığını belirterek, dışarı çıkması gerektiği durumlarda ailece hareket ettiklerini ve her yere birlikte gidip geldiklerini anlattı.

Ailesiyle mutlu bir yaşam sürdüğünü kaydeden Beçene, "Eşim kısmen de olsa ihtiyaçlarını giderebiliyor ama çocuklarım ben olmadan yapamıyor. Her şey Allah'ın bir takdiri. Eşim ve iki çocuğuma baktığım için çok mutluyum." dedi.


- Baba Beçene: "Benim ve iki çocuğumun gören gözü eşimdir"

Ahmet Beçene de eşinin, kendisinin ve çocuklarının eli, ayağı ve gören gözü olduğunu söyledi.

Eşinin örnek bir eş ve anne olduğunu aktaran Beçene, "Tırnaklarımı kesiyor, banyomu dahi yaptırıyor. Hastalandığımız zaman bir dediğimizi iki etmiyor. Bizi hastaneye, sağlık ocağına, her tarafa yorulmadan götürüyor. Benim ve iki çocuğumun gören gözü eşimdir. Allah ondan bin kere razı olsun."

Beçene, eşinin, görme engelli olmasına rağmen kendisiyle evlendiğini belirterek, kendileri için büyük fedakarlıklar gösterdiğini, hayattaki zorluklara birlikte göğüs gererek mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.