Şanlıurfa

Şanlıurfa'da 400 yetim iftar sofrasında buluştu

23:20 30 Mayıs 2018
Şanlıurfa'da 400 yetim iftar sofrasında buluştu

Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Siverek Temsilcisi Ramazan Baylan da Hz. Muhammed'in de yetim olduğunu hatırlatarak, peygamberlerin yetimlere verdiği önemi anlattı.

Şanlıurfa'da, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen programla 400 yetim ve aileleri iftarda bir araya geldi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın önerisiyle her yıl ramazanın 15. gününde değerlendirilen Dünya Yetimler Günü"nde, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Siverek Belediyesince iftar düzenlendi.

Tarihi Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı. Yemeğe katılan ailelerin masalarını tek tek dolaşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yetim çocuklarla sohbet etti.

Yılmaz, yetim ailelerinin ulvi bir görevi yerine getirdiklerini dile getirerek, "Ümmetin yetimlerine bakıyorsunuz, öksüzlerine bakıyorsunuz. Aslında siz değerli ailelere ne kadar teşekkür etsek azdır. Özellikle sevgili yavrularımıza iyi bakmanızı istiyoruz, bunlar sadece sizlerin değil bizimde yavrularımız, bizimde çocuklarımızdır." dedi.

Yetimlere yönelik desteklerini sürdüreceklerini belirten Baylan, şunları söyledi:

"Biz de hem bu ramazan ayında hem geçen iki ramazan ayında iftar etkinliği düzenledik. Siverek Belediyesiyle birlikte yetim ailelerimizi bu mekanda ağırladık, 400 aile ve yaklaşık bin kişilik iftar yemeğimizi yetimlerimizin bu toplumda yalnız olmadıklarını, bu toplumda onlara sahip çıkacak birilerinin olduğunu hissettirmektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.