Şanlıurfa

Şanlıurfa'da YADES Programı devam ediyor

15:35 06 Temmuz 2018
Şanlıurfa'da YADES Programı devam ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında 6 bin 200 yaşlıya ulaşıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa'da her yaştan vatandaşa en iyi hizmeti sunabilmek için fiziki çalışmalardan sosyal hayata yönelik projeler devam ediyor.

Bu kapsamda büyükşehir belediyesi, YADES programı kapsamında ihtiyaç sahibi 6 bin 200 yaşlıya yönelik sağlık hizmetleri, psikolojik hizmetler, ev bakım ve onarımı, il dışı gezileri, ağaç dikim etkinlikleri, doğum günü kutlamaları ve çok sayıda buluşma gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının belediyecilik hizmetlerini her yaştan vatandaşa ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Kendisinin de sürekli olarak saha uygulamalarına katıldığını aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

"Atamıza sahip çıkmalıyız ve bu sahip çıkma bilincini gençlerimize aşılamalıyız. Bu amaçla yola çıkan büyükşehir kadrolarımız YADES programı kapsamında 6 bin 200 vatandaşımıza ulaştı. Bunu detaylandırırsak; bin 20 kişiye evde sağlık hizmeti, 200 kişiye medikal yardımı, 150 haneye tadilat ve onarım, 3 bin kişiye gıda yardımı, 25 kişiye mesleki kurs, 75 kişiye kişisel bakım,150 kişiye doğum günü kutlaması ve bin 150 vatandaşımıza da il dışı geziler düzenledik. Bunun yanı sıra her bayramda onların yanında olduk, taziyelerinde de yine oradaydık. Halka hizmet, Hak'ka hizmettir anlayışıyla ekip arkadaşlarımız gitmedik adres bırakmadılar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.