Şanlıurfa

Kadın kursiyerler Takoran Vadisi'ni gezdi

15:54 06 Temmuz 2018
Kadın kursiyerler Takoran Vadisi'ni gezdi

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılan çeşitli kurslarda eğitim gören kadınlar, vapurla Fırat Nehrini gezdi, Takoran Vadisi'ndeki doğal güzelleri görme fırsatı buldu.

Siverek ilçesinde kadın kursiyere yönelik Takoran Vadisi gezisi düzenlendi.

Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, yaptığı açıklamada Takoran Vadisi'nin keşfedilmeyi beklediğini belirtti.

Bölgedeki doğal güzelliklerin turizme kazandırılması için çağrıda bulunan Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Siverek’in kenar mahallelerinde yaşayan özellikle bugüne kadar burayı görme imkanı bulamayan kadın kardeşlerimizi Takoran'ın doğal güzellikleri ile tanıştırmak istedik. Amacımız Siverek’in güzelliklerini belediyemiz tarafından düzenlenen ücretsiz turlarla tanıtmak ve yaymaktır. Burada kısa süre önce yapımına başladığımız 60 bin metrekare alan üzerinde kurduğumuz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verildiği mesire alanımızın açılışı kısa sürede yapılacaktır. Kadın destek merkezilerinin sayısını arttırarak kardeşlerimizi daha eğitimli ve daha bilinçli hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."

Kursiyer Baran İlhan da kadınlara yönelik kültürel faaliyetlerin arttırılması gerektiğini belirterek "Bu tür kültürel faaliyetlerin olması kadınlarımız açısından önem taşıyor. Gezinin düzenlenmesinde katkısı olan öncelikle belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.