Şanlıurfa

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

17:54 14 Temmuz 2018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, "Ülkenin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Yıldız, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk halkının alçak darbe girişimine karşı kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince saldırıya karşı dimdik bir duruş sergileyerek, yeniden bir dirilişe imza attığını ifade etti.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Ülkenin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Bu teşebbüs Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi milletin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edildi. 15 Temmuz, bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, darbecilere halkın darbe yaptığı, bundan böyle hiçbir gücün, milletin ve iradesinin rehin veya teslim alınamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür. 15 Temmuz vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.