Şanlıurfa

Şanlıurfa Valiliğinden ihtiyaç sahibi aileye yardım

14:58 31 Ekim 2018
Şanlıurfa Valiliğinden ihtiyaç sahibi aileye yardım

Şanlıurfa Valiliğince "Açık Kapı" Projesi kapsamında biri engelli 4 çocuğuyla toprak evde yaşayan kadına, evin onarımı için para ve gıda yardımı yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığınca, vatandaşla en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla 81 ilde uygulamaya geçirilen "Açık Kapı" Projesi kapsamında merkez Eyyübiye ilçesinde yaşayan Fatma A. yardım talebinde bulundu.

Yapılan araştırmada, eşi çalışmak için İstanbul'da bulunan Fatma A'nın biri engelli 4 çocuğuyla 2 odalı toprak evde zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiği belirlendi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatıyla söz konusu aileyi ziyaret eden birim çalışanlarınca, Fatma A'ya evinin onarımı için para, ev eşyası ve gıda yardımı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatma A. eşinin çoğu zaman iş bulamadığı için şehir dışına gittiğini, maddi sıkıntılar nedeniyle ailesini ihmal ettiğini belirterek, en büyüğü 11, en küçüğü 3 yaşındaki dört çocuğuyla tek başına imkansızlıklar içinde yaşamak zorunda kaldığını ifade etti.

Açık Kapı personelinin ilgisinden duyduğu memnuniyeti kaydeden Fatma A. hassasiyetlerinden dolayı Vali Erin'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.