Şanlıurfa

Şanlıurfa'da eylem hazırlığındaki 6 teröristin tutuklanması

12:27 06 Kasım 2018
Şanlıurfa'da eylem hazırlığındaki 6 teröristin tutuklanması

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, emniyet ve jandarma personeli ile kritik bazı hedeflere yönelik eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla tutuklanan 6 teröristin, kentte karıştıkları iki olayın aydınlatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 19 Ekim'deki operasyonda yakalanarak tutuklanan şüphelilerin, 2012'de Şanlıurfa-Gaziantep kara yoluna döşenen bombanın patlatılması sonucu 2 polis memurunun yaralanmasına ve 2015'te Suruç ilçesinde terör örgütü PKK'nın talimatıyla, örgüt içi hesaplaşma sonucu "Kava" kod adlı terörist Veysel Kurt'un öldürülmesine karıştıkları kaydedildi.

Şanlıurfa'da 19 Ekim'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, emniyet ve jandarma personeli ile kritik bazı hedeflere yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlenen 13 şüpheli, beraberindeki çok sayıda silah ve patlayıcı madde ile yakalanmıştı. Zanlılardan 6'sı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.