Şanlıurfa

Öğretmen dersteyken bebeği okul müdürüne emanet

07:30 12 Eylül 2019 19 Yorum Var
Öğretmen dersteyken bebeği okul müdürüne emanet

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bir okulda görev yapan öğretmen, çocuğunun bakıcısının işten ayrılmasıyla ne yapacağını şaşırırken, imdadına okul müdürü yetişti...

Haliliye ilçesi Fevzi Çakma Mahallesi’nde bulunan Fevzi Çakmak Anaokulu öğretmeni Merve Keskin’in kızına bakan bakıcı işinden ayrıldı. Eğitim öğretim yılının başlamasıyla ne yapacağını bilemeyen öğretmen, durumu Okul Müdürü Abdurrahman Arsu’ya bildirdi. 

Müdür Arsu da öğretmene çocuğunu okula getirebileceğini ve kendisinin bakabileceğini söyledi. Sabah erken saatlerde okula giden ve küçük kızını Müdür Arsu’ya teslim eden öğretmen, daha sonra 25 öğrencisine ders verdi.

Müdür Arsu da bir yandan küçük Deniz’e bakarken, bir yandan da okulun idari işlerini yürütüyor.

'HEM ÇOCUĞUMUZA BAKIYORUZ HEM DE İDARİ İŞLERİMİZİ YAPIYORUZ'

Çocukların öğretmensiz kalmasını istemediğini ve öğretmene tolerans tanıdığını belirten Müdür Arsu, "Hocamız beni aradı, bakıcısının işi bıraktığını ve okula gelemeyeceğini, çocukla yalnız kaldığını, ne yapacağını bilmediğini söyledi. Biz de siz getirin çocuğu, hem iş yaparım hem de çocuğumuza bakarız dedik. Biz burada bir çocuğu bakarız, 25 tane çocuğu feda etmeyelim en azından. Tüm çocuklar bizim çocuklarımız. Öğretmenimiz şu an sınıfta, öğrencileriyle ilgileniyor. Biz de burada hem çocuğumuza bakıyoruz hem de işimizi yapıyoruz. İnşallah bakıcı işini de bugün yarın halledecek öğretmen arkadaşımız" dedi.

'BAKICIM İŞİ BIRAKTI'

Çocuğuna müdürün bakmasıyla öğrencilerini yalnız bırakmadığını aktaran öğretmen Merve Keskin, "Çalışan anneler için okullar açıldı. Dün bakıcım işi bıraktı, benim de 25 tane öğrencim var. Müdür beyi aradım. Sağ olsun çocuğu okula getirebileceğimi söyledi. Çocuğum müdür odasında ben de burada 25 öğrencimle eğitim veriyorum. Müdür beye çok teşekkür ederim" diye konuştu.

 

YORUMLAR

19 Yorum Var
  • avukat 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet, bayan öğretmen çalıştırmak yerine erkek öğretmen çalıştırsa, adam evini geçindirse ve bayan da evde rahatça çocuğuna baksa ve çocuklarının öğretmeni olsa böyle bir şeye gerek olur muydu? Belki de evin erkeği işsizdir. Böyle olunca, kadın kocayı dinlemez, erkek karısı karşısında eziklik hissedip bunu şiddet olarak gösterir. Ailede huzur kalmaz ve doğru mahkemeye koşup boşanma davası açarlar. sonunda çocuk, ya anasından ya babasından ayrı kalır ve aileden uzak yetişeceği için potansiyel suçlu olarak büyür. Sonuçta onlar da zarar görür, toplum da zARAR GÖRÜR.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    babası nerde
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ÖĞRETMEN 4 yıl önce Şikayet Et
    eğitim sekteye uğramaması için sınıf öğretmeni bayan olmamalı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ybulut 4 yıl önce Şikayet Et
    kadınlarda mubarek ve kutsal analık vazifesi birinci planda olması lazım iken maalesef kadınların işhayatına girmesiyle o masum yavruların anneye en ihtiyaç hissetkleri zamanlarda yabani insanlara bırakılıyor...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • dilek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence takdire değer.. Bazı nobran, o koltuğu kendisinden başkasının dolduramayacağını düşünen düşüncesiz idareciler yanında gayet güzel bir davranış...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.