Soma'da 30 kişi daha gözaltına alındı

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada bugün sıcak bir gelişme yaşandı.

Soma'da 30 kişi daha gözaltına alındı
Soma'da 30 kişi daha gözaltına alındı
GİRİŞ 19.09.2014 16:08 GÜNCELLEME 19.09.2014 16:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciası soruşturmasında yeni dalga gözaltıları başladı.

Akhisar Cumhuriyet başsavcılığının koordinasyonunda yürütülen soruşturmada bugün jandarma ve emniyet ekipleri tarafından madenin gaz izleme bölümünde çalışan yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. 

Sorgusu tamamlanan 6 kişi de adliyeye sevk edildi. Yeni gözaltıların bilirkişi raporu doğrultusunda yapıldığı iddia edilirken, gözaltıların süreceği belirtildi.

Soma maden faciası sonrası yürütülen soruşturmada en son dört ay önce şirketin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan ve genel müdürü Ramazan Doğru’nun aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı.

YORUMLAR 6
  • yuksel 9 yıl önce Şikayet Et
    Ilk önce 30 kisinin suclu ilan edilmesi cok yanlis 30 kisi ayni vardiyada görev yapmadiklarina göre demekki en fazla 10 kisi suclu olmasi lazim.Patlayan yerden kaci gectiyse en fazla 2 bilemedin 3 kisi sucludur.Ölctulerse o anki degerler normal olabilir 1 saat sonra gaz sikismasi meydana geldiyse yapacak bir sey yok.Ihmal olarak kömürl alindiktan sonra ana yollarda her 30 metrede bir 100 metre 75 derece egimli asagi 100 metre yukariya sondaj delinecek cikan gazi sisteme baglayip tahliye edilecek ana yollar ayni tunellerde oldugu gibi betonlanacak.Oldukca masrasfi is bu islemi yaptiklarini sanmiyorum en önemlisi isciler bulunduklari yerde fareler yoksa bilsinlerki gaz var
    Cevapla
  • Yeliz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara göre tek suçlu madende ölen işciler.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Madencilerimiz Misilleme olarak AK parti mitingine katıldılar diye öldürüldüler..asıl katiller ellerini kollarını sallaya sallaya geziyorlar?!.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Vur deyince öldürüyoruz. Madencilik sektörünü bu şekilde cezalandırmalarla kendi ellerimizle bitireceğiz. Buradan ekmek yiyenlerin de ekmeği elinden alınacak, yazıktır. Kazanın olmasını kimse itemez ama kaza her zaman olacaktır. Elbet her kazadan dersler ve gerekli makul tedbirler alınacaktır ama vururken öldürmemek lazım.
    Cevapla
  • UMUTSUZ 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR BU İŞİN FITRATINDA VAR DEYİP DE SALSAYDINIZ YA ONLARI .. GÜZEL ÜLKEMM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle