Yer altındaki gizemli dünya: Karaca Mağarası

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde bulunan dünyanın sayılı damlataşı mağaraları arasında yer alan ve 'yer altındaki gizemli dünya' olarak nitelendirilen 150 milyon yıl yaşındaki Karaca Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Yer altındaki gizemli dünya: Karaca Mağarası
Yer altındaki gizemli dünya: Karaca Mağarası
GİRİŞ 21.09.2019 17:17 GÜNCELLEME 21.09.2019 17:18 KAYNAK AA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Cebeli köyü sınırları içerisinde bulunan dünyanın sayılı damlataşı mağaraları arasında yer alan ve 'yer altındaki gizemli dünya' olarak nitelendirilen 150 milyon yıl yaşındaki Karaca Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

 

 

KARACA MAĞARASI

Mağara, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin akınına uğruyor.

 

 

Yöre halkı tarafından yıllardır bilinmesine rağmen 1983-1990 yılları arasında yapılan bilimsel çalışmalarla tescillenen ve 1996'da ziyarete açılan Karaca Mağarası'na her yıl ilgi artıyor.

KARACA MAĞARASINA NASIL GİDİLİR?

150 milyon yaşındaki bu mağara Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Cebeli Köyü'nde bulunuyor. İl merkezine 17 kilometre mesafede bulunan Karaca Mağarasına ulaşabilmek için Gümüşhane'ye kara yolu üzerinden ulaşabilir, buraya da hususi araç ile gidebilmeniz mümkün.

Gümüşhane Torul karayolunun 12 kilometresinden  Krom Deresi Cehennem Vadisi Kanyonu yönüne dönülür. Burada 4 kilometre daha devam ederek Karaca Mahallesine ulaşılır. Burada biraz yürüdükten sonra mağaraya ulaşılır.

YORUMLAR 1
  • KIYI 4 yıl önce Şikayet Et
    Karaca mağarasını 20 ağustosta ziyaret ettim, limni gölü ve cam terası da ziyaret etmenizi öneririm.
    Cevapla