Zengin doğası ve renk şöleniyle Yedigöller

Doğa tutkunlarının gözdesi Abant, her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerle dolup taşıyor. Özellikle Yedigöller, yaz ve bahar aylarında yemyeşil, sonbaharda ise kırmızıya çalan renkleriyle yeryüzü cenneti olarak nitelendiriliyor.

Zengin doğası ve renk şöleniyle Yedigöller
Zengin doğası ve renk şöleniyle Yedigöller
GİRİŞ 10.04.2020 15:29 GÜNCELLEME 10.04.2020 16:15

Tertemiz bir göl ve dağ havası eşliğinde huzurlu bir tatil geçirme fırsatı sunan Yedigöller, 1642 hektar büyüklüğündeki havzasıyla 1965 yılında park olarak koruma altına alınmıştır. Kuzeyden güneye 7 gölün sıralanmasıyla oluşan bölge, köknar, meşe, ıhlamur, gürgen ağaçları ve çok çeşitli bitki türlerini barındırmaktadır. Türkiye’nin doğal karışık orman yapısıyla bir tablo görüntüsünü andırıyor. Doğa severler arasında klasik rotalardan biri haline dönüşen Abant, ailece piknik yapmak, kamp kurmak, fotoğraf çekmek ve spor yapmak için de tercih edilebilir.

 

 

TÜRKİYE'NİN İLK ALABALIK ÇİFTLİĞİ

 7 gölün en büyüğü ve ziyaretçilerin en çok vakit geçirdiği bölge olan Büyük göl ‘de 1969 yılında Türkiye'nin ilk alabalık üretme çiftliği kurulmuştur. Her yıl mayıs ve eylül ayında gölde ücret karşılığı göl alası ve gökkuşağı alabalığı tutulabilmektedir. Balık tutmak istemeyen ziyaretçiler için ise alabalık satın alma imkanı sunulmaktadır. Büyük Göl’ün kalabalık ve hareketli hali yerine daha sessiz sakin bölgeler için Nazlı Göl, daha uygun bir alan sunuyor. Gölün yüzeyine çıkan su sebebiyle Şelale Gölü olarak da bilinen bu göl çevresinde huzurlu vakit geçirmek mümkün. Piknik yapmanın serbest olduğu ormanda mangal yapmak kesinlikle yasak. Bu nedenle ziyaretçilerin yanında yiyeceklerini getirmesi ya da milli park içerisinde bulunan restoranlardan temin etmeleri önerilmektedir. 

 

 

 

Gölü çevreleyen manzaranın keyfine daha iyi varabilmek için göl boyunca 7 km’lik yürüyüş ve bisiklet parkuru da hizmete sunulmaktadır.

KAPANKAYA SEYİR TERASI

Yedigöller yolu üzerinde bulunan Kapankaya Terası, tüm Abant manzarasının tepeden görülmesini sağlayan özel bir konuma sahip. Yol kenarından başlayan ahşap merdivenlerden yaklaşık 250 metre tırmanarak zirveye ulaşıldığında tüm yorgunluğu alan nefes kesici bir manzara ziyaretçileri bekliyor. Zirvede gözlem kulesinden Yedigöller ormanlarını, Büyükgöl, Deringöl ve Nazlıgöl manzarasını aynı anda seyretmek ve Bolu’nun muhteşem havasını solumak herkesin mutlaka denemesi gerekenlerden. Özellikle fotoğraf tutkunları için yağlı boya tablosu gibi bir manzara sunan zirve, sisli ve kapalı olduğu zamanlarda dahi güzelliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Seyir terasından inerken Yedigöller’in meşhur 600 yıllık Anıt Çam’ı misafirleri selamlıyor. Yüksekliği 30 metreden fazla olan bu çam, ziyaretçiler tarafından fazlasıyla ilgi görüyor. 

YEDİGÖLLER'DE KONAKLAMA

Yedigöller’de doğal yapıyı korumak amacıyla büyük oteller inşa edilmemektedir. Bunun yerine Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait konaklama evi ve 72 yataklı bungalov evlerde önceden rezervasyon yaptırarak kalmak konaklama seçenekleri arasında yer alıyor. Bu konaklama evlerini tercih etmeyenler için diğer bir seçenek ise izin verilen bölgelerde doğayla iç içe çadır kurmak. Tüm seçeneklerde yiyecek ve içeceğin, konuklar tarafından hazırlanması gerektiğini de belirtmekte yarar var. 

ABANT'TA NE YENİR?

Batı Karadeniz Bölgesi’ne özgü bir mantar türü olan kanlıca, Abant’ta yerel halkın küçük tezgahlarından satın alınarak ya da ormanda dolaşırken bizzat toplanarak taze olarak yenmesi en çok tavsiye edilen yemek. Büyükgöl’de bulunan alabalık tesisinden de meşhur gökkuşağı alabalığının tadına bakılması önerilmektedir. Tüm bu doğal yaşamın ortasında ormanda yetişen çok çeşitli meyvelerin de tadına bakılmalıdır. 

2020 YILI YEDİGÖLLER GİRİŞ ÜCRETLERİ

Kişi başı: 6 TL 

Motorsiklet: 9 TL 

Otomobil: 18 TL 

Minibüs: 54 TL 

Midibüs: 90 TL 

Kamp Çadırı: 34 TL 

Daha kapsamlı bir Bolu seyahati planlıyorsanız Bolu'da gezilecek yerler içeriğimize göz atabilirsiniz...

 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL