Sonbaharın en çok yakıştığı dünya kentleri

Sonbahar biraz romantik biraz melankolik bir şekilde geliyor, serin havası ve yağmurlarıyla geliyor. Yaz sonunda kimileri için oldukça güzel bir tatil mevsimi olan sonbaharın dünyada en güzel yaşandığı şehirleri sizler için derledik. Asya'dan Avrupa'ya bir çok ülkenin yer aldığı liste, sonbaharda görülmeye değer manzaralar oluşturuyor.

Sonbaharın en çok yakıştığı dünya kentleri
Sonbaharın en çok yakıştığı dünya kentleri
GİRİŞ 23.09.2019 16:18 GÜNCELLEME 23.09.2019 16:23

Şarkılara, şiirlere konu olan sonbahar geldi çattı. İklimi nedeniyle romantik bir mevsim olan sonbahar, yazdan kışa dönüşü rengarenk dokusuyla gösteriyor. Sararıp solan, kızarıp dökülen yaprakların seyredilebileceği en güzel adresleri bu haberimizde derledik.

 

 

İşte dünyanın dört bir yanından en güzel sonbahar manzaralarını sunan yerler.

LONDRA

 

 

İngiltere'nin başkenti Londra, soğuk ve kapalı havasıyla her daim bir sonbahar kenti. Ancak mevsimin de girmesiyle etkisini iyiden iyiye gösteren sonbahar yeşil park ve bahçeleri sarıya, büyük ağaçları da yapraksız bitkilere dönüştürüyor.

Özellikle şehir merkezindeki barok mimarisi eserlere de yansıyan Londra'nın sonbaharı, şehri romanlardan çıkan bir yere çeviriyor.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana da sonbaharın en çok yakıştığı Avrupa kentlerinden biri. Kaleler ve şatolarla kaplı olan kentin yeşillikleri, kızıl yapraklarla kaplanıyor, masaslı bir görüntü ortaya çıkıyor.

BAVYERA

Avrupa'dan masalsı bir yer daha var sırada: Bavyera. Almanya'nın Güney Doğu'sunda bulunan Bavyera eyaleti, sarp tepeler, ve keskin mimari hatları ile bizi masal diyarlarına götürüyor.

Avrupa'nın romantizmini sonbahar duygusallığı ile harmanlanan Bavyera 'da, mevsimde en çok dikkat çeken yer Neuschwanstein Şatosu ve etrafındaki reganrek ağaçlar. Bu görüntü özellikle sosyal medyada pek çok kez paylaşılırken, manzarası gerçek olamayacak kadar büyüleyici görünüyor.

TOKYO

Dünyanın en modern şehirlerinden biri olan Tokyo, sonbaharda modern çizgisini yitirmeden farklı bir iklime bürünen kentlerden. Özellikle baharda yeşeren kiraz çiçeği ağaçları, güz mevsiminde sararıp dökülüyor, ayrı bir görüntüye dönüşüyor.

SEUL

Güney Kore'nin başkenti olan Seul de Asya'da sonbaharın en güzel yaşandığı adreslerden biri. Sararan bitki örtüsü ile tapınakların boya paletinden fırlamış canlı renkleri göz alıcı bir görüntü oluşturuyor.

Şehrin kalbindeki Bukhansan Milli Parkı gibi bitkilerle kaplı alanları bu mevsimde dolaşmak çok daha keyifli bir hal alıyor.

VENEDİK

İtalya'nın kanalları ve gondollarıyla ünlü kenti Venedik de sonbaharın en güzel şekilde yaşandığı kentlerden biri. Kanallarla kaplı kent sararıp solan ağaç yapraklarıyla dolarken, kıyıdaki gondol ve teknelerin de renkleri dahi havayla karışıp değişiyor.

BRUGGE

Avrupa'nın kanallarla çevrili bir başka kenti olan Belçika'nın Brugge kenti, Venedik'ten çok farklı bir iklime sahip. Kanalların yanına sıralanmış taş evleri ve kızarıp sararmış ağaçlarıyla kusursuz bir romantik sonbahar destinasyonu oluşturuyor.

PRAG

Avrupa edebiyatının önemli kentlerinden biri olan Prag, sonbaharda renk paletine dönüşen bir kent. Köprüler, tarihi yapılar ve Avrupa mimarisi çatılarıyla masalsı bir görüntüye sahip olan kent, sonbaharda bir başka güzel oluyor.

Özellikle parkların ve bahçelerin renklerinin değişimiyle oluşan iklim şehrin her yanında etkili olurken, Vltava Nehriyle buluşan bu görüntü Prag'ı daha da romantik bir hale bürüyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL