Antalya'nın saklı cenneti: Suluada

Yurdumuzun dört bir yanı cennet koyları ve tatil beldeleri ile dolu. Kimileri oldukça popüler olan bu destinasyonlar arasında, suları ile öne çıkan bir yer var. İsmi Suluada. Sadece tekne ile ulaşım yapılan Antalya Kumluca'daki bu yer, sakinliği ve dinginliği ile bir cennet köşesini andırıyor.

Antalya'nın saklı cenneti: Suluada
Antalya'nın saklı cenneti: Suluada
GİRİŞ 01.10.2019 16:21 GÜNCELLEME 01.10.2019 16:21

Antalya'nın Kumluca ilçesinde beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla Maldivler'e benzetilen ve sadece tekneyle ulaşımın olduğu Suluada, yerli ve yabancı tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. Sessiz ve sakin bir tatil isteyenlerin akın ettiği Suluada'yı binlerce turist ziyaret ediyor.

DENİZ-KUM-GÜNEŞ

'Deniz-kum-güneş' üçlemesinin merkezi, 640 kilometrelik sahil bandında 210'u mavi bayraklı plajın yanı sıra eşsiz koylarıyla her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan Antalya'da, tatilcilerin yeni rotası Kumluca ilçesi açıklarındaki Suluada oldu.

Adayı, başta Adrasan olmak üzere Çıralı, Olimpos, Mavikent gibi yöredeki diğer tatil beldelerinden yaz boyunca her gün 60'a yakın tekneyle 2 binin üzerinde tatilci ziyaret ediyor.

İsmi dört yanı sularla çevrili olmasından geldiği sanılsa da aslında Suluada'da bulunan tatlı su kaynakları nedeniyle bu isimle anılıyor.

İKİ ADA TEK MANZARA

Biri 50, diğeri 120 metre bembeyaz kumulu ve turkuaz suyuyla iki plajıyla Maldivlere benzetilen ada, manzarasıyla da görenleri hayran bırakıyor. Adaya çıkanlar bu eşsiz plajlarda yüzüyor, ada manzarasında fotoğraf çektiriyor.

Saatlerce adada vakit geçiren tatilciler, adanın ortasında bulunan, kayalıkların altından yüzerek diğer tarafına da geçilebilen ve 'Aşk Mağarası' olarak adlandırılan mağaraya da yoğun ilgi gösteriyor.

SULUADA'YA NASIL GİDİLİR?

Turkuvaz rengi ile dillere destan bir görüntüsü olan Suluada, Adrasan sahiline 10 kilometre mesafede bulunmaktadır. Hava ve Kara yolu ile Antalya'ya gelebilme imkanınız bulunduğu gibi, Kumluca ilçesine de araçlarla da iniş yaptığınız yerin ardından kolaylıkla gelebilirsiniz.

Burada sahilde bulunan tekneler 10:30 itibarıyla seferlere başlayarak yolcularını Suluada'ya taşır. 

SULUADA'DA NE YAPILIR?

Türkiye'nin en berrak sularından birine sahip olan Suluada, dalış için oldukça müsait koşullara sahip. Burada dalıp denizin altını çıplak gözlerle seyredebilme imkanınız bulunuyor. Bunun dışında da Suluada'da yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de deniz altındaki yapıların arasında yüzmek. Suyun altında bulunan labirentlerin arasında yüzebileceğiniz gibi burada eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

SULUADA'YA GİTMEDEN ÖNCE DİKKAT EDİN!

Adada herhangi bir işletme bulunmadığı için yiyecek bir şeyler yanınızda muhakkak bulunsun. Her ne adaya gideceğiniz tur şirketinin size yemek verme ihtimali bulunsa da tedarikli olmanızı öneririz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL