Sonbahar tatili için en ucuz 5 adres

Yaz tatili bitti, tatilciler işlerinin başına geri döndü. Mevsimin sıcaklığı ve yoğunluğunu sevmeyenler de sonbaharda tatile çıkıyor. Özellikle sonbaharda tatil yapılabilecek yerlerin listelerini daha önce de paylaşmıştık. Bu haberimizde de en uygun fiyatlı tatil rotalarını paylaşacağız. Şimdiden iyi tatiller..!

Sonbahar tatili için en ucuz 5 adres
Sonbahar tatili için en ucuz 5 adres
GİRİŞ 03.10.2019 09:03 GÜNCELLEME 24.02.2020 13:37

Bazı insanlar yaz mevsiminde tatil yapmayı sevmez. Kalabalık tatil merkezleri ve boğucu sıcaktan uzak durmaya çalışanların adresi sonbahar oluyor. Güzün gelişi ile bu gruptaki tatilciler planlarını çoktan yapmaya başladı.

Hem uygun fiyatlı hem de keyifli mekanları sizler için araştırdık. Sonbahar tatili için en ucuz 5 adres haberimizde.

CUMALIKIZIK

 

 

Tarihi ve doğal kalıntı çeşitliliği oldukça fazla olan Bursa, uygun tatil planlamalarının bir numarası. Şehir içindeki gezilebilecek yerlerin yanı sıra merkezin uzağında bulunan Cumalıkızık, oldukça güzel bir mahalle.

Osmanlı mahalle kültürünün en güzel yaşandığı yerlerden biri olan bu yerde eski konaklarda kalabilir, 700 yıllık tarihi ile UNESCO'nun koruma listesinde yer alan bu sokaklarda kaybolmanın tadını çıkartabilirsiniz.

-CUMALIKIZIK'A NASIL GİDİLİR?

İstanbul’a 200 kilometre mesafede bulunan Bursa'ya kara ve deniz yolu ile ulaştıktan sonra, şehir merkezinin 10 kilometre uzağındaki bu şirin yere Minibüs ve otobüslerle varabilirsiniz.

AMASRA

Bartın'ın ilçesi olan Amasra, tarihi ve doğal güzellikleri ile ön planda olan bir Karadeniz ilçesi. Tarihin en eski liman kentlerinden biri olan Amasra deniz manzarasına sahip oldukça güzel bir ilçe. Burası huzuru arayanlar ve sıcaktan kaçmak isteyenler için oldukça güzel bir seçenek olacak.

Amasra'ya geldiğinizde Bakacak Mevkii'ne çıkıp eşsiz yeşil ve mavi tonlarını doyasıya izleyebilir, izleri Roma dönemine kadar uzanan eserler ile tarihin peşinde heyecanlı bir maceraya çıkabilirsiniz.

-AMASRA'YA NASIL GİDİLİR

Amasra'ya ulaşabilmek için önce şehre, Bartın'a gelmek gerekiyor. Kara yolu ile Bartın'a geldikten hemen sonra burada, şehrin merkezindeki araçlar ile kısa sürede Amasra'ya varabilirsiniz.

Burada yapacağınız harcama bir aile için bir haftalık oldukça cüzi bir rakam olacaktır, zira uyguna tatil arayanlar da genelde burayı tercih ediyor.

ŞİRİNCE

İzmir'in bir ilçesi olan ve ismini kıyamet senaryolarından duyduğumuz ismi gibi şirin olan bir Şirince, yeşillik manzarasının dolu dolu yaşanabildiği bir yer. Üzüm bağları, zeytin ağaçları ile dolu olan bu köy, dokusunu hiç kaybetmemiş. Öyle ki köydeki binalar tek tip, kültüre uygun yapılar olduğu gibi insanları da yine aynı özellikte.

İzmir turları kapsamında götürülen Şirince köyü için gezmeye genelde yarım günlük bir süre belirleniyor ancak turdan bağımsız olarak buraya gelip bir hafta kafa dinlemenizi öneririz. Zira burası hayat koşturmacasından, telaşelerden uzakta bir yaşam alanı.

-ŞİRİNCE'YE NASIL GİDİLİR?

İzmir'e hava ve kara yolu üzerinden ulaşabilir, burada şehir merkezlerinden kalkan otobüsler ile cüzi bir ücret karşılığında Şirince'ye varabilirsiniz. İzmir merkezine ortalama 1 buçuk saatlik bir mesafede bulunan Şirince'de pek çok butik otel ve köy evi konaklama için sizleri bekliyor. Huzurlu bir tatil için oldukça güzel bir adres olan Şirince'ye muhakkak gidin..!

Şirince, İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı bir Köy. Buraya gelmek için İzmir-Aydın otoyolu üzerinden Şelçuk yönüne devam edip Selçuk-İzmir otoyoluna girip Şht. Er Yüksel Özülkü Cd. üzerinden Şirince yönüne gidiyorsunuz. Konum için tıklayın.

SAFRANBOLU

Karabük'ün bir ilçesi olan ve eski Osmanlı konakları ile bezeli şirin bir ilçe Safranbolu. Özellikle Eski Çarşı mevkiinde sokak sokak mahalle mahalle bu evlerin bulunduğu bulunduğu arnavut kaldırımlı yollar, yüzyıllar geçse bile hala güzelliğinden bir şey kaybetmemiş durumda. Anadolu zarafetinin en güzel örneklerinden biri olan bu ilçe, tarihi binaları ile unutulmaz bir tatili size vadediyor.

17'inci yüzyıl Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin bulunduğu Eski Çarşı'da konaklayabileceğiniz gibi sokaklarında kaybolmak isteyeceksiniz.

-SAFRANBOLU'YA NASIL GİDİLİR?

Safranbolu'ya gelmek isteyenler için iki alternatif bulunuyor. Hava yolu ile Kastamonu'ya giderek Karabük'e aktarma yapabilir, buradan da şehir merkezinden kalkan araçlar ile Safranbolu'ya gelebilirsiniz. Safranbolu hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

ESKİŞEHİR

Listemizin son sırasında İç Anadolu'nun güzide ili, öğrenci kenti Eskişehir var. Büyükşehir olan Eskişehir, Odunpazarı, Porsuk Çayı ile tanınıyor. Her ne kadar dinlenmeye çok da elverişli bir şehir olmasa da, burası kültürel ve tarihi seyahatler için değişmeziniz olabilir.

Eskişehir'e gittiğinizde muhakkak Odunpazarı evlerini ziyaret etmenizi, Porsuk Çayı'nda gezintiye çıkmanızı öneririz.

ESKİŞEHİR'E NASIL GİDİLİR?

Ulaşım için oldukça elverişli bir yerde bulunan Eskişehir'e, kara ve havayolu ile gidebileceğiniz gibi en ekonomik ve en rahat tren ile ulaşabilirsiniz.

 

Türkiye'de görülmeye değer milli parklar listesi için tıklayınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL