Kuzguncuk'un renkli evlerine nasıl gidilir? Kuzguncuk'ta gezilecek 7 ayrı nokta

Kuzguncuk hem İstanbul'da hem de apayrı bir dünyaya açılan kapı gibi. Hala mahalle kültürünün yaşadığı ender yerlerden biri burası. İçimizi ısıtan aile dizilerinin çekildiği yer olması sebebiyle tanıdığımız bu yer önemli turistik noktalardan biri oldu. Evlerinin bunda da etkisi yok değil. Kuzguncuk'ta gezilecek yerlerden 7 ayrı nokta ve Kuzguncuk'un renkli evlerine nasıl gidilir haberimizin detaylarında bulunuyor.

Kuzguncuk'un renkli evlerine nasıl gidilir? Kuzguncuk'ta gezilecek 7 ayrı nokta
Kuzguncuk'un renkli evlerine nasıl gidilir? Kuzguncuk'ta gezilecek 7 ayrı nokta
GİRİŞ 28.07.2020 15:07 GÜNCELLEME 28.07.2020 15:07

Kuzguncuk dizilere set olması sebebi ile çocukluk yıllarımızda tanıdığımız bir mahalle. Her zaman içimizi ısıtan o güzel aile dizilerinin çekildiği yer olması sebebi ile hep görmek istediğimiz adres. İstanbul'da ama değil gibi. Kuzguncuk başka diyarlara açılan bir dünyanın kapısı niteliğinde diyebiliriz. Kuzguncuk'ta gezilecek yerler de bu ayrı dünyanın dinlenme durakları oluyor. Özellikle de Kuzguncuk'un renkli evleri herkesin içini cıvıl cıvıl neşe dolduran bir enerjiye sahip. 

Her sokakta renkli evlerini görebilir Ekmek Teknesi'nin önünden geçerken mis gibi ekmek kokularını içine çekebilirsiniz burada. Turistik bir nokta olması sebebiyle özellikle tatil günlerinde bu mahalleler ve renkli evlerin önleri hep fotoğraf çekilen insanlarla doluyor. Rengarenk evlerin önünde fotoğraf çekilip sıcak mekanlarda oturarak dinlenebilirsiniz. 

KUZGUNCUK NEREDE?

Kuzguncuk İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan bir semt. Üsküdar ilçesinde bulunuyor. İstanbul'daki ilk Musevi yerleşim yeri olduğu için İstanbul'un başka semtindeki hiç bir yapıya benzemeyen evleri ile meşhur. Yani Kuzguncuk evleri ile. 

 

 

KUZGUNCUK RENKLİ EVLERİ

Eski mahalle kültürünü diziler ile izlediğimiz Kuzguncuk hala bu kültürü yaşayan yerlerden biri. Rengarenk evleri ile herkesi kendisine hayran bırakan evler neredeyse tarihi eser niteliğinde öneme sahip. Arnavut kaldırımlarının bulunduğu sokaklarda renkli cumbalı evlerin bulunduğu Kuzguncuk bu evlerle ünlü bir yerdir. Bazı ziyaretçiler sırf bu evlerin önünde fotoğraf çekilmek üzere buraya gelirler. Kuzguncuk evleri daha çok Perihan Abla sokağında meşhur olsa da her yerini yayan olarak gezip kendiniz hiç keşfedilmemiş güzel evleri keşfedebilirsiniz. Hepsinin mimarisi ve renkleri birbirinden güzel. 

KUZGUNCUK RENKLİ EVLERİNE NASIL GİDİLİR?

Kuzguncuk evlerine gitmek için otobüs kullanabilirsiniz. Üsküdar'dan geçen 15 numaralı hatlardan herhangi birine binerek buraya ulaşmanız mümkün.İndikten sonra Kuzguncuk'u yürüyerek gezebilirsiniz.Eğer yürümeyi seviyorsanız Marmaray ile ya da vapurla ulaştığınız Üsküdar'dan buraya 3 km yürüyebilirsiniz. Bu mesafe ortalama bir hızda 15 dakika kadar sürecektir. Metrobüs ile ulaşım sağlayacağınız durumlarda Boğaziçi durağında inip buradan Kuzguncuk'a yürüyebilir ya da yine otobüse binebilirsiniz. İki durak sonra Kuzguncuk evlerini gezmek üzere inebilirsiniz. 

 

İndikten sonra Kuzguncuk'ta gezilecek yerleri tek tek keşfedeceksiniz. Buradan sonra Kız Kulesi'ne nasıl gidilir haberimizden öğrenerek doyulmaz manzarası ile bu yapıyı da ziyaret edebilirsiniz. 

Önerilen içerik; İstanbul'dan günübirlik gidilecek 5 tatil yeri

KUZGUNCUKTA GEZİLECEK YERLER

1)Kuzguncuk Perihan Abla Sokağı

90'lı yılların en meşhur dizisi 'Perihan Abla' bu sokağa da adını vermiş. Kuzguncuk'un en renkli sokağı diyebiliriz. Kuzguncuk evlerinin de en güzel görüldüğü yer burası olabilir. Burası o zamanlardan kalma bütün enerjiyi sizlere verecek bir yer. 

2)Kuzguncuk Ekmek Teknesi

Kuzguncuk'u meşhur eden dizilerden biri de Ekmek Teknesi. Bu dizinin çekildiği fırın da burada en çok fotoğraf çekilinen yerlerden biri. Buraya gelen herkesin Ekmek Teknesi fırını önünde bir fotoğrafı mutlaka var. 

3)Kuzguncuk Üryanizade Cami

1850 yılında yaptırılan ahşap bir camidir. Köşkü andıran bu caminin en dikkat çeken yönü minaresidir. Görünümü herkesin ilgi odağı olmuştur. 

4)Cemil Molla Köşkü

1885'te Cemil Molla tarafından yaptırılmış bir köşktür. Yapıldığı zamanlarda saray dışında ilk kez elektrik, telefon ve kaloriferin kullanıldığı köşk burasıdır. Görkemli mimarisi ile buraya gidenlerin dikkatini çeken bir yapıdır. 

5)Marko Paşa Köşkü

1824 ile 1888 yılları arasında yaşamış olan bir Rum doktordur. Padişah Abdülaziz'in doktoru olarak bilinmektedir. Kuzguncuk'ta Baba Nakkaş Sokağı'nda yer almaktadır. Şimdilerde ise bu köşk Kuzguncuk İlköğretim Okulu olarak kullanılmaktadır. Kuzguncuk gezilecek yerleri arasında en güzide noktalardan biridir. 

6)Fethi Ahmet Paşa Yalısı 

Osmanlı mimarisini yansıtan bir yalı olan Fethi Ahmet Paşa Yalısı Paşa Limanı'nda yer almaktadır. Yapılış tarihi kesin değildir. Yalı içerisinde haremlik ve selamlık olmak üzere iki ayrı bölüm bulunur. 1925 yılında selamlık bölümü yanmış ve restore edilmiştir. 

7)Sinagog ve Kiliseler

Kuzguncuk'un sıcak havasının asıl sebebi farklı inançta insanların bir arada yaşamayı başarmasından gelmektedir. Burada ilk zamanlarda Ermeni, Yahudi, Müslüman ve Hristiyanların iç içe yaşamış bu da mimariyi etkilemiştir. Kilise, cami ve sinagog yan yana burada bulunmaktadır. Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagogu, Kuzguncuk Haigos Panteleimon Kilisesi ve Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi bunlardan bazılarıdır. 

Galata Kulesi'ni de görmek ister misiniz?

BONUS:Kuzguncuk Bostanı

Belediye tarından hazırlana Bostan'da sebze dikim alanları bulunmaktadır. Bazen burada çeşitli etkinlikler düzenlenir. Yemyeşil ağaçlar ile temiz bir hava sunan güzel bir yerdir. Çocuklar için oyun parkı da bulunmaktadır. Dinlenmek için oturma yerleri de vardır.  

Birbirinden güzel sokakları bulunan Kuzguncuk gezilecek yerleri sizlere farklı bir keşif deneyimi sunuyor. Tarihin güzel yapılarını yerinde görmek ve sıcacık Kuzguncuk havasını solumak için hafta sonu tatilinizi buraya giderek değerlendirebilirsiniz. 

Bu da ilginizi çekebilir; İstanbul'da bulunan müzeler

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL