10. yüzyılda Selçuklu burada hüküm sürdü... Horasan doğal güzellikleri

Nerede olursa olsun doğanın bize verdiği armağanlar bitmiyor. Bu armağanlardan biri de kurak topraklarda yemyeşil doğal güzelliklerini sunan İran oluyor. Horasan'ın Nişabur kentinde cennetten iki parça bulunuyor. Bu iki yer de de sadece piknik yapmak için değil aynı zamanda da spor gibi aktiviteleri de gerçekleştirecek yerler var. İşte huzur veren yeşili ile kurak topraklar arasında Horasan doğal güzellikleri.

10. yüzyılda Selçuklu burada hüküm sürdü... Horasan doğal güzellikleri
10. yüzyılda Selçuklu burada hüküm sürdü... Horasan doğal güzellikleri
GİRİŞ 29.09.2020 09:16 GÜNCELLEME 29.09.2020 09:16

İran kurak bir ülke olsa da Nişabur çevresinde zaman geçirmek için yeşilliği bol olan köy ve kasabalar var. Kurak, karasal iklimin ortasında cennetten bir parça gibi herkesi karşılayan bu alanlar ailecek zaman geçirmek için ideal bir yer. Buraya gelen turistler Horasan doğal güzellikleri neler merak ediyor ve keşfetmek üzere buraya akın ediyor. Özellikle hafta sonları bir hayli kalabalık olan bu yerde macera severler için de farklı aktiviteler bulunuyor. Birbirinden yeşil ağaçları ve gürül gürül akan şelalesi ile Deyruh Kasabası ziyaretçilerini bekliyor.  

 

 

Hafta sonunda dinlenmek üzere buraya gelen herkes sıcaktan bunaldığında serinliyor. Ailecek geleceğiniz bu yerde ağaçların arasında dinlenebilir keyifli saatler geçirebilirsiniz.  

 

 

Macera seven gezginler için de burada zipline yapma yerleri bulunuyor. Ağaçların arasında güzel bir deneyim olacaktır. Aynı zamanda piknik de yapılabilir. Yerli halk burayı piknik malzemeleri ile donatırken çadırını kuran kişiler de görülebiliyor.  

Çalıdere Bölgesi Doğal Güzelliği 

Çalıdere Bölgesi ise bir baraj alanı. Yukarıda belirttiğimiz üzere büyük ölçüde kurak alanlara sahip olan İran, bu barajı da turistik kazanç sağlaması amacıyla bol aktivitelerin olduğu bir yere dönüştürmeyi başarmış.  Herkes burayı hafta sonu tatili için tercih ediyor. Zipline, bungee jumping, telesiyej ile gezinti, tekne turları, su bisikletleri gibi eğlenceler bulunuyor. Bu eğlencelerin yanı sıra kafeler İran’ın geleneksel lezzetlerini tadabileceğiniz yerlerdir. Baraj olup daha sonra bu şekilde turistik bölge haline çevrilen bu yerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.  

Önerilen video;Horasan'ın Nişabur şehrinde ünlü ilim ve bilim insanlarına ait 4 türbe

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL