Dubai gezi rehberi: Lüks, ihtişam, gösteriş...

Orta Doğu'nun en modern şehirlerinden olan Dubai, turistlerin ilgi odağında bulunuyor. Dubai gezi rehberi 2020 yılı özel haberimizin tüm detayları ile Dubai hakkındaki bütün bilgileri veriyor.

Dubai gezi rehberi: Lüks, ihtişam, gösteriş...
Dubai gezi rehberi: Lüks, ihtişam, gösteriş...
GİRİŞ 21.11.2019 14:59 GÜNCELLEME 10.08.2021 13:47

Orta Doğu'nun en modern şehirlerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin 7 emirliğinden biri olan Dubai, zenginliği, ihtişamlı sokakları ve yüksek binalarıyla Körfez ülkelerinin en gösterişli ülkesi olarak kabul ediliyor. Dubai, geceleri ışıl ışıl gökdelen manzaraları, gündüzleri gökdelenlerin terasından izleyebileceğiniz turkuaz rengi deniz manzarası ya da çölde safari turlarıyla tek bir gezide birçok aktiviteyi sizlere sunuyor. Tüm bu çeşitli popüler turistik mekanlardan Dubai'de gezip görülmesi gereken yerleri sizler için derledik. İşte uygulanabilir bilgiler ile Dubai gezi rehberi...

Dubai Gezi Rehberi 2020

Dubai gezi rehberinde bütün lüks ve ihtişamın adresi bulunuyor. Birbirinden ihtişamlı yapıları da turistlerin ilgi odağı olan yerler. İşte siz değerli okuyucularımıza bütün gezi noktaları ile Dubai gezi rehberi ve gezilecek yerleri.

Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa

 

828 metre uzunluğuyla dünyanın en yüksek binası unvanına sahip Burj Khalifa (Burç Halife), adını Halife bin Zayid'den almış ve 160'dan fazla kata sahiptir. Yüksekliği nedeniyle farklı tehlikelerle karşılaşma ihtimallerinde açık olduğu için binanın dış cephesi, tehlikelere karşı korunaklı inşa edilmiştir. Sanat ve bilimin mimaride buluşmasıyla ortaya çıkarılan binaya gelen rüzgar şiddetini azaltmak için tüm cepheleri düz olarak değil daha dairesel şekillerde tasarlanmıştır.

Bu muazzam yapıya ait manzarayı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Çöl çiçeği benzetmeleri yapılan Burj Khalifa, her katında farklı imkanlar ve etkinlikler sunuyor. Binada konaklamak isterseniz 11 katını kapsayan 5 yıldızlı oteli tercih edebilirsiniz. Ya da konaklamak yerine yalnızca binanın muhteşem manzarasını görmeyi dilerseniz 124 ve 148. katlarda yer alan seyir ve gözlem teraslarından Dubai'yi kuş bakışı manzarada izleyebilirsiniz. 

Burj Khalife, sadece yüksekliğiyle değil kapladığı alanıyla da gösterişli atmosfer oluşturuyor. Bu ultra mega yüksek binanın girişinde çeşmeleri ve havuzları  çöl sıcaklarında serinletici etki yaratıyor.

Özellikle Dubai Mall ve Burj Khalifa arasında bulunan yapay gölde akşamları yarım saat süren müzik efektli suyun dans gösterisini mutlaka izlemelisiniz. Bu harika su gösterisine ait video aşağıda yer almaktadır.

Burj Al Arab Dubai

Dubai'de görebileceğiniz "dünyanın ilkleri" saymakla bitmiyor. Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli, Dubai'nin ilk mühendislik harikası Burj Al Arab, bu listede görmeden geçmemeniz gerekenler arasında yer alıyor. Burj Al Arab, Basra Körfezi kıyısında "Yelken Otel" olarak 1994-1999 yılları arasında inşa edilmiştir. Otel olarak inşa edilen Burj Al Arab'ı konaklama için tercih etmeseniz bile restoran veya tur amaçlı da ziyaret edip görebilirsiniz. 

Burj Al Arab'ın otel odaları, altın kaplama mobilyalar ve dünyaca ünlü lüks markaların ürünleriyle donatılmıştır. Dubai'nin yüzmek için en güzel plajı olan Jumeirah Plajı'na da Burj Al Arab'dan özel bir köprüyle ulaşabilirsiniz.

Bu muazzam yapıya ve plaja ait videolu görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz. 

 

Palm Jumeirah Adası Dubai

Dubai'nin görülmesi gereken bir diğer mühendislik ve mimarlık harikalarından olan Palm Jumeirah, yapay olarak oluşturulmuş palmiye takım adaları projesidir. Büyüklüğüyle uzaydan bile görülebileceği iddia edilen Ada, iki yana ayrılmış 16 koldan oluşuyor. 

Gökyüzünden tam bir palmiye gibi görünen Palm Jumeirah, çok sayıda lüks restoran ve kafesiyle farklı lezzet alternatifleri sunmaktadır. Restoran ve kafelerin yan kollarda bulunduğu bu palmiye adasının en uç noktasında ise içerisinde tematik parklar yer alan Atlantis Hotel de Palm Jumeirah'ın simgesi halini almış durumda. Dubai'nin şatafatlı yaşantısının yansımalarından biri olan Palmiye adasında David Beckham gibi dünyaca ünlü isimler de konut satın almaktan geri kalmamış.

Palm Jumeirah'ın en çok tercih edilen ve sevilen eğlencelerinden biri Skydiving (gökyüzü dalışı) ile adrenalin dolu anlar yaşarken palmiye adalarının üzerine süzülerek iniş yapmak, unutamayacağınız anılar bırakacaktır.

Dubai Frame Nedir?

Tasarım yarışması ile Dubai'ye kazandırılan yeni turistik mekan burası. Devasa büyüklükteki bu çerçeve bütün Dubai manzarasını içerisine alıyor. Dubai'nin mega yapılarına bir yenisini eklemek amacı ile bir yarışma yapılıyor ve tasarımcı fikri yeni bir mega yapı yerine tüm mega yapıları içerisine alan dev, boş bir çerçeve yapmayı daha iyi bir seçenek olarak sunuyor. Tasarım fikri beğeniliyor ki bu devasa yapı Dubai'nin tam ortasında bulunuyor. Üst katına çıkarak buradan harika bir Dubai manzarası da izleyebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Daha detaylı bilgi paylaştığımız Dubai Frame yazımızı üzerine tıklayarak okuyabilir ve içerisindeki videodan bu güzel yapının tüm detaylarını görebilirsiniz. 

Bur Dubai Bölgesi 

Bur Dubai, Dubai'nin ihtişama ve zenginliğe kavuşmadan önceki halini yansıtıyor. Buraya bir tekne gezintisi ile ulaşabilir ve buradaki alışveriş yerlerini gezebilirsiniz. Basra Körfezi'nin kenarında bir ihtişam zenginlik harikası gibi yükselen Dubai petrol zengini olana kadar balıkçılıkla geçiniyordu. Bu bölge de balıkçılıkla geçinen halkın yaşadığı yer. şimdilerde burada yerli halktan kimse kalmamış ama eski Dubai'yi görmek isteyen turistler buraya geliyor. 

Bur Dubai'ye bir tekne ile ulaşabiliyorsunuz. Dubai'nin eski yüzünü de burada görseniz de yeni Dubai'nin ihtişamı ve zenginliği buraya da yansımış. 

Dubai'de Altın Pazarı

Birbirinden farklı modelde altınların satıldığı bir pazar burası da. Herkesi kendisine hayran bırakıyor altından elbiseler, ayakkabılar ve daha niceleri. Turistler bu altınları alamsa da fotoğraf çekilmek için muhakkak buraya geliyorlar. 

Altın pazarına dair detaylı haberimizi Dubai Altın Pazarı başlığına tıklayarak okuyabilir ve buraya dair görüntüleri izleyebilirsiniz. Aynı zamanda Bur Dubai'ye ait görüntüler de bu haberimizin içerisinde bulunmaktadır. 

Dubai Kapalı Kayak Merkezi 

Zengin bir ülke burası ve burada para bastırınca tüm doğal mekanlar yaptırılıyor. petrol zengini ülke büyük ölçüde çöl iklimine sahip ama halkın karı ve kayağı görmesi için buraya dünyanın en büyük kapalı kayak merkezi yapılmış. İçerisinde ise kutup bölgelerinde yaşayan hayvanları görebiliyorsunuz. Bu hayvanlarla isterseniz fotoğraf da çekilebilirsiniz. 

Karın ve kayağın tadını çıkartacağınız bu yerde birbirinden güzel pistler de sizleri bekliyor. 

İşte Dubai Kayak Merkezi...

Dubai Marina Gezilecek Yerler

Daha çok Avrupa'dan gelen ve burada çalışan kişilerin hayatını sürdürdüğü bir yer burası. Turistlerin de uğrak yeri. Yerli halk için ise bu muazzam yer hiç lüks sayılmıyor ve burada yerli kimseyi göremiyorsunuz. Kıpır kıpır olan marinada çok güzel restoranlar da bulunuyor. Marina, akşam ise yine çok kalabalık ve ışıklandırması ile herkesi büyülüyor. Tekne gezintileri de yapılıyor marina da ve akşam yemeğinizi bu gezinti sırasında afiyetle yiyebilirsiniz. 

İşte bu harika yere ait görüntüler...

Dubai Plajları ve Sahili

Basra Körfezi'ne kıyısı bulunan Dubai'de yapay plajlar da bulunuyor. Evet. Bu zengin emirliğin plajları da doğal değil. tamamen yapay ve başka yerden getirilen kumlarla yine muazzam plajlara sahip. Her yıl milyonlarca turist tercih ediyor bu plajları. Deniz suyunu arıtma işini çok iyi yapıyorlar ve çevredeki yeşil alanları bu suyla suluyorlar. Su burada petrolden çok çok pahalı. 

Tertemiz denizi ve plajları da bir harika. Tam bir yeryüzü cenneti yapılmış buraya. Basra Körfezi'nin serin suları ile kızgın kumlar ziyaretçileri ve tatilcileri bekliyor. bir gün petrol rezervlerinin biteceğini düşünen emirlik hükümeti burayı cennetten bir köşe haline getirerek turizm ile zenginliğini sürdürmeyi düşünüyor. 

Madinat Jumeirah

Yapay gezi noktalarından biri de Madinat Jumeirah. Burası harika bir gezi noktası ve yemyeşil. Sonradan buraya bir kanal yapılmış ve içerisinde tekne gezintisi ile gökdelenlerin arasında gezinti yapmak mümkün. Bu mümkünat size stresinizi atabileceğiniz ve bol bol dinlenebileceğiniz bir mekan sunuyor. Teknelerin motorları da bu yüzden hiç ses çıkartmıyor. 

Madinat Jumeirah haberimizi okuyarak buraya dair detaylı bilgiyi alabilirsiniz. 

Çöl Safarisi Dubai

Dubai'nin ışıklı gökdelenli sokaklarından çıkıp uçsuz bucaksız çöllerinde bambaşka bir deneyim yaşamak unutulmaz anılar biriktirmek için çöl safarisi yapmanızı mutlaka öneririz. Kalabalık araç gruplarıyla yapılan çöl turları, kızgın kum tepelerinde başka bir yerde bulamayacağınız bir deneyim sunuyor. Çöl safarisini büyük araçlar, ATV ve develerle yapabilir veya kayak tecrübeniz varsa kumda çöl sörfü de yapabilirsiniz. Safariye katılırken kıyafetlerinizin ince olmasını ve ayakkabınız kumla dolacağı için terlik giymenizi tavsiye ederiz. Çöl  safarinizden anı olarak bir parça kalsın isterseniz de çölün ortasındaki hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapabilirsiniz. Akşam vakti de safari yapabilir ve sıcak kumların üzerinde geleneksel Dubai eğlenceleriyle hoş vakit geçirebilirsiniz.

Çöl Kampı

Uzun bir safarinin ardından yemek yemek ve güzel dinlenmek için burada bulunan ve halkın petrol zengini olmadan önce yaşamını sürdüğü çöl yaşamını yakından tanıyabilirsiniz. Çölde yaşamını süren Dubai halkı petrolün bulunması ile yaşamını değiştiriyor. Böyle çöldeki kamp alanları da turistlerin ziyaretine kalıyor. Safari yapan herkes bu evlerde geleneksel kültürü yakından inceleyerek gezinti yapabiliyor. 

İsteyen turistler gece burada kalarak konaklama da sağlayabiliyorlar. Gündüz sıcak olan bu topraklar gece olduğunda ise dondurucu soğuk ile yüzleşiyor. Bu deneyimi yaşamak için siz de çölde kamp yapabilirsiniz. 

Miracle Garden

Çölün ortasında rengarenk çiçeklerin meydana getirdiği adı gibi mucizevi bahçe, sizi çiçekten heykellerle karşılıyor. Miracle Garden'da çiçekten yapılmış uçaklar, arabalar, evler, banklar ve çiçekten yapılmış romantik tüneller arasında kendinizi masallar diyarında geziyor gibi hissedeceksiniz. Dubai'nin diğer pahalı turistik rotaları arasında 40 Dirhem gibi daha uygun fiyatlı bir giriş ücreti bulunan bahçede hem çocuklar hem de yetişkinler keyifli vakit geçirebilirler. Hafta sonu daha kalabalık olan bahçeyi hafta içi daha sakin bir ortamda ve isterseniz minik araçlarla turlayabilirsiniz.

Dubai'nin görülesi harika gezi noktasına ait görüntüleri buradan izleyebilirsiniz. 

 

Dubai Müzesi

Rashid bin Saeed Al Maktoum'un emriyle kurulan Dubai müzesi, şehrin bu kadar zengin hale getirilmeden önceki hallerine ışık tutar nitelikte. 1787 yılında kenti savunmak için inşa edilen hisar içindeki müzede camiler, hurma tarlaları, pazarlar ve Arap evleri yeniden meydana getirilerek sergileniyor. Dubai'nin yerel halkının gelenek görenekleri ve kültürüyle ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yardımcı olacak müzede Dubai'nin meşhur inci avlıcığı hakkında da detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Dubai Aquarium (Dubai Akvaryumu)

Körfez ülkesi sıcaklığından ve çöllerden bunalanlar için serinletici bir etki yaratacak Dubai Aquarium, 33 binden fazla deniz canlısını barındıran büyük bir akvaryum kompleksi. Dubai Alışveriş Merkezi'nde bulunan yaklaşık 150 deniz canlısı türünün yaşadığı zengin akvaryum, camla kaplı olduğu için deniz altında yürüyormuş gibi bir ortam oluşturuyor. Dubai Aquarium'da cesaret edebilirseniz dev balıklarla beraber kafes dalışı yapabilirsiniz. 

Dubai'ye ne zaman gidilir?

Dubai, çöl iklimine sahip bir ülkedir dolayısıyla yaz aylarında sıcaklıklar 50 dereceye ulaşabilmektedir. Sıcaklığın düştüğü zamanlarda rüzgar esse dahi bu rüzgarlar çöl sıcağını taşıdığı için serinletici etki yapamazlar. Kış aylarında ise ortalama 19-20 derece olan Dubai'ye gitmek için en iyi dönem kış mevsimi olacaktır. Türkiye'de karlı bir kaş yaşarken Dubai'de sıcak havada denize girmek herkesin kıskanacağı bir gezi olabilir.

Dubai'ye Nasıl Gidilir?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin 7 emirliğinden biri olan Abu Dhabi'den sonra en fazla nüfusa sahip olan Dubai petrol zengini olduğu 1966 yılından beri turizmin odak noktası olma yolunda ilerliyor. Türkiye'den Dubai'ye haftanın her günü direkt uçuş bulunuyor. Bu uçuşlar genel olarak 4,5 saat sürüyor. eğer daha uyguna bilet bulacaksanız ve yolculuk daha uyguna gelecekse aktarmalı uçuş da tercih edebilirsiniz. Ucuz uçak bileti almanın yollarını bununla ilgili haberimizden okuyabilirsiniz. 

Üç terminale sahip hav alimanından Terminal 1 ve Terminal 2’nin hemen önünde yer alan otobüs duraklarından hareket eden 401 ve 402 No’lu otobüsler, hava limanı ve şehir merkezi arasında sefer yapıyor. Yine hava limanının 1 ve 3 No’lu terminallerden direkt Dubai metrosuna (Burj Khalifa Metro İstasyonu) çıkabilir, buradan metro hatlarına bakarak dilediğiniz yöne giden hatlardan birini tercih edebilirsiniz.

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai gezisinde vize almak çok kolay. Hava yolları aracılığı ile vize alabilirsiniz. Hava yolu firmaları vizelere aracılık ediyor. Vizenin sistem girişi yapıldığı gün itibari ile 3 iş günü (72 saat) sonunda olumlu ya da olumsuz değerlendirilmeyle sonuçlanır. Bu yolla 58 günlük Dubai vizesi verilir. Bu süre bitmeden ülkeden çıkış yapmak gerekiyor. Yeşil ve diplomatik pasaport sahibi kişiler vize almadan da buraya giriş yapabilirler. 

Dubai'ye Ne zaman Gidilir?

Dubai yaz aylarında 50 dereceye çıkan sıcaklıklara sahip bir şehir. Bu yüzden de burada büyük ölçüde kış aylarında seyahat etmek iyi olacaktır. Kış aylarında da sıcaklık 17 - 20 derece arasında değişiyor. Çok soğuk hava hakim olmuyor burada. Her zaman sıcak ve kurak bir iklim hakim. Geceleri sadece biraz soğuk olabiliyor. 

Dubai'de ne yenir?

Bir Arap ülkesine gelmişken hurma bahçelerinin taze toplanmış hurmalarından yememek olmaz. Hem kendiniz yiyebilir hem de sevdiklerinize Dubai'den hediye hurma götürebilirsiniz. 

Al Machboos, çeşitli baharatlarla pişirilmiş pirinç ve üzerine et konulan soğanlı, limonlu ve hatta yanında salata, yoğurtla sunulan yemeklerden biridir. Damak tadınıza yakın olabilecek bir yemek olduğu için beğenebilirsiniz. 

Genellikle özel günler ve bayramlarda yapılan ve pahalı bir lezzet olan Deve etini Dubai'ye gelmişken denemelisiniz. Deve etinden yapılan tencere yemeklerinin yanı sıra deve eti hamburgeriyle özgün bir lezzetin tadına bakabilirsiniz. O kadar yemeğin üzerine tatlı ne yemeliyiz diye sorarsanız tamamıyla Türkiye ile aynı olan tatlılar sizi bekliyor olacak. Künefe, muhallebi, lokma gibi yakından tanıdığınız lezzetleri Dubai'de de bulabilirsiniz.

Türk Usulü Servisle Dondurma 

Böyle görüntüleri dünyanın her yerinde görmek mümkün. Dubai de bu yerlerden biri. Türk usulü bir oyunla servis edilen dondurma aynı şekilde Dubai'nin plajlarında da bulunuyor. Kenya'dan gelen kardeşimiz dondurma servisini tam olarak bizim ülkemizdeki Maraş dondurmacıları gibi yapıyor. Keyifli ve eğlenceli bu gösterinin ardından sıcak günlerde Dubai'de dondurma çok iyi gidiyor. 

Yılın her ayı burası çok sıcak ve serinletici olan her şey çok tercih ediliyor. 

Dubai'nin Dini İnancı Nedir?

Dubai'de dini inanç olarak İslam hakim. Nüfusun 5'de 4'ü Müslüman. Sünnilik mezhebi de %85 oranında bulunuyor. Bunların yanı sıra Katolik ve Protestanlık da ögrülür 33 tane kilise de vardır. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL