Ohri Gölü nerede? Avrupa'nın en eski krater oluşumuna sahip gölü

Ohri Gölü nerede herkesin merak ettiği bir konu oluyor son zamanlarda. Kuzey Makedonya'da yer alan göl herkesin ilgi odağı olacak güzelliğe sahip. Balkanların kalbi sayılan bir yerde bulunuyor. Ohrid şehrinde, eşsiz güzellikteki doğal oluşumlardan biri olan bu yere her yıl binlerce Türk turist gidiyor. Vize almadan görebileceğiniz güzel yerlerden biri olan bu göle hava yolu ile direkt uçuş yaparak gidebilirsiniz.

Ohri Gölü nerede? Avrupa'nın en eski krater oluşumuna sahip gölü
Ohri Gölü nerede? Avrupa'nın en eski krater oluşumuna sahip gölü
GİRİŞ 09.04.2020 17:28 GÜNCELLEME 09.04.2020 17:29 KAYNAK HABER7

Ohri Gölü nerede hakkında detaylı bilgi verdiğimiz bu haberimizde muazzam manzaraya sahip gölün hakkında tüm bilgileri bulabilirsiniz. Kuzey Makedonya’nın en güzel doğal oluşumlarından biri olan Ohri Gölü muhteşem manzaraya sahip. Mavi ve yeşil uyumunu eşsiz güzellikte gözler önüne seren bu göl aynı zamanda çevresinde bulunan tarihi eserler ile herkesi hem huzura kavuşturuyor hem de tarihi bir gezintiye çıkartıyor. Gölde tekne ile gezinti yapmak mümkün olurken aynı zamanda da çevredeki tarihi kiliseleri görebilirsiniz.  

 

 

OHRİ GÖLÜ NEREDE?

Kuzey Makedonya’nın Ohri şehri gezilecek yerler bakımından doğal güzellikleri ile öne çıkan bir yer. Manevi, kültürel ve turizm merkezi Ohri’de aynı isimle bulunan bu gölde huzuru yakalamak mümkün. Makedonya ve Arnavutluk arasında sınır kabul edilen bu gölün yaklaşık üçte ikisi Makedonya’ya ait.  

 

 

Doyulmaz güzelliğe sahip göl UNESCO tarafından 1979’da Dünya Mirası ilan edildi. Yaklaşık 4 milyon yıl önce tektonik hareketler sonrası oluşmuştur. Balkan Yarımadası’nın en derin gölü olma unvanını 289 metre derinlik özelliği ile almıştır. 30 kilometre uzunluğunda olan Ohri Gölü tertemiz suya sahiptir.  

Ohri Gölü’nü bu kadar güzel yapan şeylerden biri de kristal berraklığındaki sularının her 10 yılda bir yenilenmesidir. Avrupa’nın en eski gölü olmasının yanı sıra aynı zamanda da en büyük biyolojik rezervlerinden biri burası. 200’den fazla eşsiz endemik türler bulunuyor.  

Ohri Gölü’nün ‘alabalığı’ 2 türde bulunuyor. Aynı zamanda da inci balığı buranın endemik canlılarından. Bu farklılıklar bu gölün çok sayıda turist çekmesinin de sebebi oluyor.  

OHRİ GEZİSİNE KAÇ GÜN AYIRMAK LAZIM?

Ohri gezisi için tavsiye edilen zaman 2 ya da3 gün olarak belirlenmiş. Rahat rahat her yeri gezmek isterseniz 3 gün çok rahat yeter. Ancak zamanınız yoksa iki gün de burayı gezmek için yeterli olacaktır.  

OHRİ GÖLÜ'NDE YÜZÜLÜYOR MU?

Gölde yüzmek serbest hatta burada yüzme deneyimine ulaşan herkes en güzel yüzme yeri olduğunu söylüyor. Siz de hazırlıklı giderseniz burada yüzerek tertemiz sularda rahatlayabilirsiniz. Ohri Gölü’nde yüzen herkes su altında değişik bir ses duyduğunu söylüyor. Bu sesin insanlardan korkup kapanan mideyeler olduğu söylense de yakın zamanda yapılan açıklama ile bu sesin dağlar arasından gelen su kaynaklarından olduğu tespit edilmiş. Yani güzel bir tını sesi ile yüzme deneyimi tertemiz sularda Ohri Gölü’nde mümkün.  

OHRİ GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Ohri Gölü Kuzey Makedonya’nın Ohrid şehrinde yer alır. Bu sebeple de Makedonya’ya ulaşan herkes Ohri Gölü’ne de kolaylıkla gidebilir. Ohrid Uluslararası Havalimanı’na inerek buradan merkeze 7 kilometre yol kat edip ulaşabilirsiniz.  Havalimanından Ohrid’e otobüs seferleri düzenleniyor. Haftada iki gün otobüs ile Ohrid merkeze ulaşmak mümkün.  

OHRİ GÖLÜ'NDE NE YENİR?

Ohri Gölü’ne gittiğinizde mutlaka tadına bakmanız gereken şey alabalıktır. Buranın alabalığı hiçbir yerde olmayan eşsiz bir tada sahiptir. Giden ve bu lezzeti tadan herkes de bunu söylüyor. Alabalık yemek için çevredeki restoranları tercih edebilirsiniz.  

Önerilen içerik; Üsküp'te gezilecek yerler

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL