2020 Phuket gezi rehberi: Okyanus ötesindeki keşif noktaları

2020 Phuket gezi rehberi en güncel hali ile yeniden hazırlandı. Gezmeyi ve seyahat etmeyi seven herkesi Phuket'te gezilecek yerler tüm güzelliği ile çağırıyor. Hint Okyanusu'na kıyısı olan bu güzel adada devasa heykellerden yemyeşil gezi yerlerine kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Phuket nerede ve ne zaman gidilmeli gibi detaylara dair bilgileri de öğrenebileceğiniz haberimizde gelin bu adayı beraber keşfedelim.

2020 Phuket gezi rehberi: Okyanus ötesindeki keşif noktaları
2020 Phuket gezi rehberi: Okyanus ötesindeki keşif noktaları
GİRİŞ 03.02.2020 11:59 GÜNCELLEME 03.02.2020 12:01

Phuket son zamanların gezi rotalarından biri. Buraya Türkiye'den olduğu gibi Çin ve diğer Asya ülkelerinden de sayısız turist geliyor. Dünyada sayılı güzellikte olan plajları, adaları ve diğer güzel gezi noktaları için Phuket görülmeye değer bir yer. 2020 Phuket gezi rehberi diğer yıllardan farklı olmuyor. Her yıl aynı gezi noktalarına yapılan turist akınını görmemek imkansız. Phuket nerede sorusunu soranlar balayı tatili için ya da kış aylarında sıcak ülkelerden gezi noktaları arıyor. Phuket'e nasıl gidilir, ne zaman gidilmeli gibi detaylar haberimizde bulunuyor. 

Phuket, sayısız güzellikte plajlara sahip.Güneydoğu Asya'nın en çok turist çeken yerlerinden biri aynı zamanda. Burada uluslararası bir de hava limanı bulunuyor. Bu hava limanı sayesinde her yerden turistlerin buraya ulaşması da mümkün. En ünlü ve kalabalık plajı ise Patong Plajı'dır. Deniz içerisindeki küçük plajlar ile ve su altı sporları ile ünlüdür. Dünyanın en iyi dalış yerlerinden biri de burada. Suyun temizliği en iyi dalış yeri olmasının özelliğini getirmiş.

570 kilometre alanda kurulu olan bu adada Budizm inancı yaygın. Her yerde Budist tapınakları da görmek mümkündür. 

 

 

PHUKET NEREDE?

Phuket Adası Güneydoğu Asya'nın en güzel ülkesi olan Tayland'da yer almaktadır. Buraya seyahat edecek kişiler Tayland'a gitmeden direkt uçuşları ile Phuket Adası'na iniş sağlayabilirler. Bu güzel adayı keşfetmek için plan yaptığınızda kolaylıkla ulaşım sağlayarak tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Bütün güzel köşeleri ile Phuket sizi bekliyor...

PHUKET'TE GEZİLECEK YERLER

Old Phuket 

Phuket'in ilk yerleşim yeri burası. Birbirinden güzel evler bulunuyor. Bu evler ise rengarenk ve mimarisi de birden fazla medeniyetin izlerini taşıyor. Çok güzel sokakları bulunan Eski Phuket'in içerisinde Çin geleneksel evlerine de rastlamak mümkün. Zamanda yolculuk yaptıracak güzel Eski Phuket sokaklarına bayılacaksınız.

Çin, Malezya, Hindistan ve Nepal kökenli bireyleri burada görmek mümkün. Taylandlılar dışında bu medeniyetin insanlarına rastlayabilirsiniz. Phuket’in çok kültürlü yapısını tanımanın yanında koloni dönemi mimarisi hakkında da bilgi edinme fırsatı veriyor burası. 

Eski Phuket Bölgesi 5 ana cadde ile bölünmüş. Ve sayısız ara sokak var. Çok dar ve sıkışık sokaklar bunlar. Rasada, Phang Nga, Thalang, Dibuk, Krabi caddelerinde tarihi mekanların bulunmasının yanı sıra aynı zamanda da hediyelik eşya satan birçok mekan bulunuyor. 

 

Phuket'in Eşsiz Güzellikteki Adaları 

James Bond Adası turları Phuket'ten başlıyor ve bir günlük muhteşem bir gezi başlıyor. Bu gezi sırasında ise birbirinden güzel adalara kano ile gezinti yaparak mağara oluşumlarına da girebiliyorsunuz. Bu adalar sırası ile Panong Adası, Hong Adası, ve son olarak güzel James Bond Adası. 

Panong Adası

Andaman Denizin'de bulunan bu güzel adalar Phuket Adasının ana karasından ayrılmış. Zamanla güzel mağaralar oluşmuş bu da turistik gezilerin önünü açmış. Gemi ile James Bond adasına giderken burada durarak gezinti yapabilir, denize girebilir ve kano ile güzel geziler yapabilirsiniz. Mağara içinde onlarca kano bulunuyor. Her kano bir rehber tarafından kontrol ediliyor. Karanlık ve derin mağaralarda bu kanoları görmek mümkün. Sarkıtlar ve dikitler, kireç taşı mağaraları görebileceğiniz bir durak aynı zamanda. Yarasaların da evleri burada. Gezinti yaparken onlarla selamlaşabilirsiniz. Burada mağaranın sarkıtlarına karşı kendinizi korumanızda fayda var. 

Yaklaşık 30 dakika sürüyor mağara gezisi. 

Hong Adası 

Bu güzel mavi yolculukta ikinci durak da burası oluyor. Yine bir Phuket Adası'ndan kopan kara parçası zamanla içerisinde mağara oluşumlarına sahip olmuş. Zamanla da Tayland'ın sembolü olmuşlar. Dünyanın en güzel adalarından biri ve ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden sadece birisi. 

Burada da sarkıtlara çarpmamak için dikkat ederek kano gezintisini tamamlayabilirsiniz. Kayalar şemsiye gibi güneş ışığını ve sıcağını da kapatıyor. Doğal güzellikler bütün turistleri şaşkına çeviriyor. Kayalar arkasından kayalar çıkabiliyor burada. Binlerce yıldır da ayakta herkesi karşılıyorlar. Doğal ışık ve stüdyo ortamı sunuyor doğa sizlere ve sosyal medya için en çok beğenilen kareler çıkartmak mümkün oluyor.  

Tekne ile Hindistan cevizi suyu satan ve diğer içeceklerden de satan kişiler de bulunuyor. Dünyayı Geziyorum ekibi de bu Hindistan cevizi sularından tanesini 5 TL ödeyerek alıyor ve afiyetle içiyorlar. 

Büyük teknelerle gelinen bu yerlere kanolarla gezinti yaparak keşif yapılıyor. 

James Bond Adası 

Bu bölgenin en ünlü adası denilebilir. Çok güzel manzarası bulunuyor ve Tayland denilince dünyada James Bond Adası muhakkak belirtiliyor. İşte tüm güzellikleri ile  Phuket James Bond Adası'na nasıl gidilir? haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

Phang Nga Körfezi'ndeki adadan biri burasıdır. Asıl adı Ko Tapu Adası ancak burada çekilen James Bond filminden dolayı buraya turistler James Bond Adası diyor. Dünyada böyle tanınsa da burası Taylandlı yerli halk için Ko Tapu Adası olarak geçiyor. Ulusal park statüsünde bulunan bu güzel ada günümüzde koruma altına alındı. Bu yüzden de adaya kano ya da tekne ile yaklaşmak yasak. Eşine az rastlanır nitelikte olan bu adadaki oluşumların zarar görmemesi için ada ziyarete kapalı duruyor. 

Bu güzel adaya James Bond Adası turları düzenleniyor. Turda Ko Tapu Adası'ndan önce bir iki adaya daha uğruyor rehberler. 

Büyük Buda Heykeli 

Phuket'in en yüksek noktasında bulunuyor devasa Buda heykeli. Burası Taylandlılar için çok önemli. Birden fazla tanrıya inanıyorlar ve bu heykel de o tanrılardan birini temsil ediyor. Ancak buranın Buda Heykelinden daha muhteşem bir yanı var ki manzarası. Muhakkak görülmeye değer bir manzara sunuyor bu tepe sizlere. Siz de burada doyulmayacak manzara karşısında fotoğraf çekilerek güzel kareler elde edebilirsiniz. 

Phuket Laguna Bölgesi 

Burası Phuket içerisinde çok güzel bir doğa manzarası sunan başka bir yer. Yemyeşil örtüsü ile turistlerin uğrak yeri olan bu yerde Avrupalılar yaşam sürüyor. Yerli halkı burada görmek mümkün değil. Tekne gezintisi yaparak bütün lagünleri keşfedebilir ve Phuket gezisini muazzam hale getirebilirsiniz. 

Bu güzel bölgeye ait görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz. 

Patong Plajı 

Patong Plajı Phuket'in en meşhur plajlarından biri. Öyle ki en uzun plajı da burası. Bu yüzden de buraya her yıl sayısız turist geliyor. Binlerce turist burada denize girerek akşam da yine buradaki partilerle tatilin keyfini çıkartıyorlar. 

Patong'da gezilecek yerler nereler? haberimizden detaylara ulaşabilirsiniz.

Phuket Fil Safarisi 

Bizim ülkemizde at neyse Phuketliler için de fil o demek. Yani her alanda günümüzde filleri kullanıyorlar. Bu kültürlerini de turizme kazandırmayı başarmış ve turistlere de fil safarisi hizmeti sunmaya başlamışlar. Yemyeşil doğa içerisinde eşsiz güzellikleri içerisinde fillerle gezintiye çıkarak güzel bir deneyim kazanabilirsiniz. 

Bu filler tamamen dost canlısı ve çocuklarla oynamayı da çok seviyorlar. Bu yüzden de çocuklar fillerle oynamayı onlarla vakit geçirmeyi burada çok seviyor. Hayvanlara değer veren onları sevgiyle evcilleştiren bir Taylandlılar Phuket'te yabani kuşlarla da güzel gösteriler sunuyor sizlere. Papağanlarla da çocukları burada iç içe girebilirsiniz. 

İşte o güzel hayvanların çocuklarla olan muhteşem oyunları. 

Phuket'te gezilecek yerler yukarıda sıralanan gezi noktalarından oluşuyor. Siz de güzel bir tatil için bu adaya seyahat ederek unutulmaz bir tatili fotoğraflayabilirsiniz. 

PHUKET'TE NE YENİR, NE İÇİLİR?

Asya mutfağının en güzel örneklerini burada görmek mümkün. Acı, tatlı, ekşi bir tabakta öyle güzel buluşuyor ki hayran kalmamak elde değil. Tabi bu lezzet karmaşasını seviyorsanız siz de yemeklerini beğenirsiniz. Phuket'te ne yenir, ne içilir Dünyayı Tadıyorum ekibi sizlere sunuyor. Birbirinden lezzetli yemekleri Taylandlı şeflerin sunumu ile tadıp taze meyvelerini tezgahlardan alıyorlar. 

Phuket meşhur meyveleri öyle sulu ve öylesine tatlı ki tamamen yemeklerine zıt olarak damaklara hitap ediyor. Tatlı ve sulu meyveleri her yerde görebilirsiniz. Plajlar, sokaklar ve caddeler Phuket meyveleri ile dolup taşıyor. Burada meyve tüketimi oldukça fazla. Bu yüzden de yöresel meyveleri oldukça ucuz. 

Asya mutfağının en güzel örneklerini görebileceğiniz bir kültüre sahip Phuket. Yemekler genel olarak baharatlı ve isteğe göre acı. Susam da olmazsa olmaz süslemelerden. Ocakta kavrularak harmanlanan malzemeler bizim sofralarımızda bulunan yemeklerden apayrı bir tat sunuyor. Bu lezzetleri yerinde tatmak için hadi Phuket'e. 

PHUKET'E NASIL GİDİLİR?

Phuket'te bir hava limanı bulunuyor. Yani Türkiye'den direkt uçuşlar ile buraya ulaşmanız kolay. Phuket hava limanından da gezilecek yerlere ulaşmak çok basit. Her yerde motosikletler bulunuyor. Bu araçlarla bütün adayı gezebilirsiniz. Yukarıda anlatılan adalara ise turla ulaşabilirsiniz. Çok güzel tur gezileri bulunuyor. Yeşili iç ferahlatan mavi tertemiz suları ile Andaman Denizi ise huzur veren Phuket'te gezilecek görülecek çok yer var. 

PHUKET'E NE ZAMAN GİDİLİR?

Bölgede en yüksek sıcaklık yıl içinde 32 iken en düşük sıcaklık ise 25 derece olarak biliniyor. Kasım ile şubat ayları arasında hava daha serin ve nem de en az düzeydedir. Bu aylarda gezmek için Phuket tercih edilebilir. 

Phuket vizesiz gidilen ülkelerden biri. Bu yüzden bu fırsatı kaçırmadan yola çıkın. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL