Hollywood'un kalbi, Melekler Şehri Los Angeles gezi rehberi

Los Angeles, Hollywood filmlerinin ana mekanı, dünyanın en büyük eğlence parkı Disneyland ile lüks ve ihtişamın markalaşmış şehri Beverly Hills bölgeleriyle dünyanın en gözde turistik rotalarından biri.

Hollywood'un kalbi, Melekler Şehri Los Angeles gezi rehberi
Hollywood'un kalbi, Melekler Şehri Los Angeles gezi rehberi
GİRİŞ 12.07.2021 17:40 GÜNCELLEME 12.07.2021 17:40

Kaliforniya'nın en kalabalık şehri Los Angeles, Hollywood filmlerinin en önemli, ikonik sahnelerine ev sahipliği yapan melekler şehridir. "City of angels" olarak da bilinen şehir, 7/24 uyumayan yaşamıyla dolu bir tatil geçirme imkanı sağlıyor. Los Angeles, plajlarıyla ünlü Santa Monica, Universal Stüdyoları, Disneyland ve lüksün adresi Beverly Hills gibi mekanlarıyla her türden eğlence anlayışını karşılayacak çeşitliliğe de sahip. Los Angeles'ın bu çok çeşitliliği arasında kaybolmamanız için Los Angeles gezi rehberini, sizler için hazırladık.

 

 

Hollywood- Hollywood Bulvarı

 

 

Dünya film endüstrisinin can damarı, Los Angeles'ın ise kalbi diyebileceğimiz Hollywood, kente gelen gezginlerin çoğunlukla ilk uğrak noktası oluyor. Film stüdyolarının bulunduğu bölge, üzerinde "Hollywood" yazan yamaç ile akıllara kazınmış ve yazı ikonik bir hal almış durumda. Bu yazının yanında fotoğraf çektirmek herkesin hayali olsa da o bölgeye girmek yasaktır. 

Hollywood'un dünyaca ünlü bulvarı Hollywood Bulvarı, bu şöhretini ünlü oyuncuların isimlerinin yer aldığı "Walk of Fame" caddesine borçludur. Amerika eğlence sektörünün önemli isimlerinin birer yıldıza sahip olduğu bu kaldırım, bir anlamda başarı ve statü göstergesidir. 

 

Her yıl 10 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği walk of fame'de üzerine basılmayan tek yıldız, Muhammed Ali'ye aittir. Tüm zamanların en iyi boksörünün yıldızı, Dolby Tiyatrosu'nun duvarında yer alıyor.

Hollywood'un şöhretlerinden uzaklaşıp biraz da manzarasının keyfini çıkarmak isterseniz Sunset Strip yani gün batımı şeridinde önce gün batımını izleyip sonrasında şehrin parlak tabelalarının büyüsüne kapılabilirsiniz.

Disneyland

Disneyland, yediden yetmişe her yaştan insanın çocuklar gibi eğlendiği adeta bir masal diyarı. Tematik bir eğlence parkı olan Disneyland'da devasa şatolardan macera dolu oyuncaklara, en sevdiğiniz çizgi film karakterlerinden masal kahramanlarına kadar her şey, başka bir dünyaya seyahat etmişsiniz hissini yaratacak. 

California Adventure Park ve Disneyland olarak 2 ayrı parkın bulunduğu Los Angeles'ta adrenalini yüksek bir eğlence arzularsanız California Adventure Park'ı tercih etmenizi öneririz. Disneyland, masal diyarından izler taşıyan yapısıyla daha romantik bir eğlence anlayışına sahip fakat rollercoaster gibi oyuncaklar da yok değil. Mickey&Minnie Mouse'ların şarkılar söyleyip dans ettiği, masal kahramanı Alaaddin'in müzikallerde baş gösterdiği Disneyland'da akşam olduğunda ise müthiş havai fişek gösterisini izlemeden parktan ayrılmamalısınız.

Beverly Hills

Lüksün, gösterişin ve ihtişamın adresi Beverly Hills, zenginlerin ve ünlülerin ikametgahı olarak biliniyor. Dünyaca ünlü markaların, özel tasarımcıların mağazalarına rahatlıkla ulaşabileceğiniz Beverly Hills'te bütçenize dikkat ederek alışveriş yapmaya dikkat edin aksi takdirde lüksün cazibesine kapılabilirsiniz.

Beverly Hills'e yalnızca butiklerin bulunduğu açık bir alışveriş merkezi gözüyle bakmamalısınız. Lüks otellerin, gurme lezzetlerin sunulduğu şatafatlı restoranlar da Beverly Hills'te tadabiliceğiniz deneyimler arasında bulunuyor.

Universal Studios

Dünyanın faaliyette olan en eski film stüdyosu Universal Studios, Disneyland gibi bir tematik parktır. Eğlenceli ve heyecan verici oyuncaklara binmenin yanı sıra Dünyalar Savaşı, Jurassic Park gibi büyük kitlelerin hayranı olduğu filmlerin akıllara kazınmış sahnelerinin setlerini de ziyaret edebilirsiniz. Bu kadar büyük bir parkta o oyuncaktan bu oyuncağa koştuktan sonra acıkmamak imkansız. Universal Studios, yeme içme konusunda da çok geniş bir yelpazeye sahip.

Griffith Park and Observatory

Melekler şehrinin belki de en büyüleyici noktası Griffith Park and Observatory'ide yıldızları seyretmek olabilir. İster güneşin doğumunu isterseniz de gün batımıyla beraber ay ve yıldızların ortaya çıkma anını izleyin her biri oldukça heyecan verici olacak. Los Angeles'ın her noktasını gözlemleyebileceğiniz Griffith Park'ta herkesin hayran kalacağı fotoğraflar da çekme fırsatı bulabilirsiniz.

Griffith Park and Observatory'de teleskopla gökyüzünü izledikten sonra evren hakkında bilgi veren belgeselleri ve şovları da izleyebilirsiniz.

Museum of Contemporary Art (MOCA)

Los Angeles'ta eğlenceyi doruklarda yaşayıp gösterişli mekanlarda yemek yedikten sonra biraz da şehrin kültürel yapılarını gezmeye ne dersiniz? Çok farklı sanat tarzlarıyla sizi buluşturacak olan Museum of Contemporary Art'da minimalist eserler, ön plana çıkmaktadır. Çağdaş sanatların Mark Rothko, David Hockney ve Joseph Cornell gibi önemli isimlerin eserlerinin sergilendiği müze, mimari açıdan da dikkat çekicidir.

Santa Monica

Los Angeles'ın heyecanlı ve sanatsal yönlerini gördünüz sırada "deniz kum güneş" üçlüsüyle dinlenme vakti geldi. Ilıman bir iklime sahip olan Los Angeles, yağmur yağmadığı sürece her dönem plajlarda eğlenme imkanı sağlıyor. Daha önce okyanusta yüzmediyseniz eğer ilk deneyiminizi burada tatmanız sizin için bir şans olacak. Santa Monica'da sörf yapmak oldukça yaygın bunun yanında International Chess Park'da satranç oynamak gibi daha sakin aktivitelere de katılabilirsiniz.

Los Angeles'a ne zaman gidilir?

Kaliforniya Eyaleti'nin bir şehri olan Los Angeles'ta Akdeniz iklimi etkileri görülmektedir. Her mevsim yağış alabilen fakat hiçbir zaman çok sıcak ya da çok soğuk olmayan Los Angeles'a yılın her dönemi gidebilirsiniz. Hangi aktivitelere katılmak istediğinize göre bir plan yaparsanız daha konforlu bir seyahat geçirebilirsiniz. Güneşlenmek, sörf yapmayı dilerseniz yaz mevsiminde, şehrin canlı sokaklarını keşfetmek ya da macera dolu etkinliklerini denemeyi arzu ederseniz ise daha ılıman dönemler olan bahar aylarını tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL