Türkiye'de yılbaşı tatili için sıra dışı rotalar

Yeni yılı karşılamamıza günler kala herkesi bir heyecan ve telaş sarmış durumda. Aramızdan bir çok kişi yeni yıl planını belki de yapmıştır! Ancak henüz netleşmiş bir planı olmayanlar ve kararsız kalanlar için Neredekal.com keşif rehberi editörleri, yeni yılı karşılayabileceğiniz farklı destinasyonları ve sıra dışı konaklama alternatiflerini seyahat severler için derledi.

Türkiye'de yılbaşı tatili için sıra dışı rotalar
Türkiye'de yılbaşı tatili için sıra dışı rotalar
GİRİŞ 22.12.2020 14:44 GÜNCELLEME 22.12.2020 16:30 KAYNAK NEREDEKAL.COM

Kapadokya / Mağara Otel

 

 

Kapadokya bölgesi, ülkemizin en masalsı yerlerinden biri. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da yoğun ilgi gösterdiği Kapadokya’da farklı konaklama türleri bulunmaktadır. Ancak mağara otelleri ve mağara evleri bu atmosferi hissederek konaklamak için birebirdir. Ayrıca bu konaklama alternatifleri arasından her bütçeye göre de bir seçenek bulunmaktadır. Yılbaşı ruhunu böylesine masalsı bir diyarda geçirmek isterseniz hiç zaman kaybetmeden Kapadokya bölgesinde hizmet veren tesisler arasından birini seçin.

 

 

Pokut Yaylası / Bungalov


Karadeniz denilince herkesin aklına ilk olarak yeşilin her tonunu bulabileceği bir doğa ve tertemiz bir hava gelir. Karadeniz’in her noktası bir başka güzel ve bir başka keyiflidir. Bölgenin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen şehirlerinden biri de Rize ve yaylalarıdır. Gezilecek-görülecek o kadar çok yer var ki Rize’de, Çamlıhemşin’e bağlı Pokut Yaylası da bunlardan sadece biri. Yaz aylarında ve baharda yemyeşil bir doğayla karşınıza çıkan Pokut Yaylası, kış aylarında ise bembeyaz bir örtüye bürünür. Yeni yılı karşılamak için Pokut Yaylası’ndaki bungalovları tercih edenleri harika bir tatil, keyif dolu bir yılbaşı bekliyor olacak.

Olimpos / Ağaç evler


Kim demiş Akdeniz’de yeni yıl kutlanmaz diye. Hele ki Antalya’da! Yaz sezonunda dolup taşan, kış sezonunda daha sakin ve keyifli olan Olimpos bölgesi denizi, doğası, antik yapıları ve her zevke hitap eden otelleriyle yılbaşı için ideal destinasyonların başında gelir. Olimpos’ta birçok tesis vardır ancak yılbaşı için ağaç evler bölgede farklı bir alternatif arayanlar için oldukça idealdir.

Datça / Glampingler


Bir türlü doğadan kopamayanlardan mısınız yoksa her fırsatta bir yerlere gidip her an kamp yapmaya hazır olanlardan mısınız? Yeni yılı da doğayla iç içe bir noktada karşılamak ve doğada vakit geçirmek istiyorsanız glampingler tam size göre. Belki çadırdan biraz daha lüks olanaklara sahip olsa da, glampingler de konaklamak ve yeni yılı karşılamak için çok keyifli olacaktır.

Bodrum / Tekne


Yeni yıl hep karada mı karşılanır? Bizce denizde de gayet güzel karşılanır. Yılbaşı eğlencelerine yeni bir soluk getiren turizmciler, bu sene yılbaşı tekne turları ile gündeme geliyorlar. Sizler de bu yıl klasikleşmiş eğlencelerden çok daha fazlasını arıyorsanız bizce Bodrum, Göcek, Çeşme ya da İstanbul’dan kalkan tekne turlarına katılabilirsiniz.


Kocaeli / Ormanya Hobbit Evi Kamp


Kocaeli Belediyesi’nin bir girişimi olan Ormanya, doğanın içinde tüm canlılara saygılı duyulan bir ortam kurmuş durumda. Adını sosyal medya kanallarında sıkça karşımıza çıkan Hobbit Evleri ile duyduğumuz Ormanya’ya gelen misafirler için 40 araçlık karavan ve 100 çadırlık çadır kamp alanı vardır. Misafirler bu alanlarda konaklama yapabilirler. Şu an için Hobbit Evler’de konaklama yapılmamaktadır. Birçok canlı ile beraber bu harika ortamda yeni yılı karşılamak isterseniz, istikamet Kocaeli Ormanya.

Uludağ / Dağ Köşkü


Karsız, dağ evsiz, şöminesiz bir yılbaşı eğlencesi olmaz diyenlerdenseniz sizler için en doğru adres Uludağ. Uludağ Milli Parkı sınırları içerisine girdiğinizde zirveye ve kayak merkezine doğru çıkan yolda birçok dağ evi ve dağ köşkü sizi karşılar. Bu evlerin her biri kışın başlamasıyla birlikte bembeyaz karlarla kaplanır ve tam bir dağ evi havasına bürünür. Yeni yılı böyle bir dağ evinde karşılamak istiyorsanız acele edin ve hemen rezervasyonunuzu yaptırın. Bu arada sadece Uludağ’da değil Sapanca’da, Kartepe’de ve Kartalkaya’da da dağ evleri bulunmaktadır.

Afyon / Termal


Kış aylarının en dinlendirici tatillerinden biri de termal tatillerdir. Hele ki bir de yılbaşı ile birleşince hem eğlenceli hem de bol dinlenceli bir yılbaşı tatili sizleri bekliyor. Termal denince ilk akla gelen yerlerden biri Afyon’dur. Termalin başkenti olarak anılan Afyon dışında Pamukkale ve Yalova’yı da tercih edebilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL