Afyon Akdağ Tabiat Parkı'nda buz tutan gölette ördek geçişi

Afyon'un Sandıklı ilçesindeki Akdağ Tabiat Parkı'nda yer alan Akdağ Göleti, buz tuttu. Gölet üzerinde arka arkaya yürüyen ördekler, ziyaretçiler tarafından böyle kaydedildi. Tabiat parklarımız içinde en güzel manzaralardan birine sahip olan Akdağ, her yıl yüzlerce turistin ziyaretine uğruyor. Her mevsim farklı güzellikler bulunması da apayrı sürprizler sunuyor.

Afyon Akdağ Tabiat Parkı'nda buz tutan gölette ördek geçişi
Afyon Akdağ Tabiat Parkı'nda buz tutan gölette ördek geçişi
GİRİŞ 05.01.2020 12:10 GÜNCELLEME 05.01.2020 16:15 KAYNAK DHA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afyon kış mevsimin en güzel yaşandığı illerimizden biri. Akdağ Tabiat Parkı da en güzel manzaraları her mevsim bizlere sunuyor. Yazın ayrı güzel olan tabiat parkında kışın da her yer kar altında kalarak farklı bir manzara çıkartıyor karşımıza. 

 

 

Kış mevsiminin etkili olmaya başlayıp, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesiyle 2 bin 500 rakımlı Akdağ Tabiat Parkı, kar altında kaldı. Tabiat parkında kar kalınlığı, 50 santimetreye ulaştı. Yılkı atı, geyik, tilki, domuz gibi yaban hayvanlarının bulunduğu Akdağ Tabiat Parkı'ndaki gölet ise buz tuttu. Donan göletin üzerinde arka arkaya yürüyen ördekler, fotoğraf sanatçısı Çağrı Selek ve ziyaretçiler tarafından fotoğraflandı. Çağrı Selek, Akdağ Tabiat Parkı'nın, kışın fotoğraf tutkunları için eşsiz adres olduğunu söyledi.

 

 

Selek, "Burada tüm ormanın, bungalovların kar altında kaldığına şahit oldum. Göletin de buz tutması buradaki manzaraya başka güzellik katmış. Göletin yüzeyinin buz tutması, gölü deyim yerindeyse tabiatın bir aynasına dönüştürmüş. Buz tutan göle baktığınızda etraftaki ormanların yansıması gerçekten büyüleyici. Bütün bunları fotoğraf makinem ve drone kameram ile kayıt altına aldım. Ama en güzel görüntüyü ördekler oluşturdu.

 

Drone kameramızı kaldırmamızla birlikte arka arkaya geçen ördekler sanki bize poz verir gibi gölde yürümeye başladı. Çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Fotoğraf ve doğa tutkunlarını, huzur arayanları Akdağ Tabiat Parkı'na bekliyoruz" diye konuştu.

Akdağ Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Tabiat parkına giriş için herhangi bir ücret ödenmemektedir. Güzel bir hafta sonu tatili için buraya hiç bir ücret ödemeden girebilir keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Akdağ Tabiat Parkı Çalışma Saatleri

akdağ Tabiat Parkı'na giriş saatleri sabah 08:00 akşam 22:00 olarak belirlenmiş. Kamp yapmak isteyenler ya da Kır evlerinden bir tanesini kiralayanlar geceyi burada geçirebilirler.

Akdağ Tabiat Parkı Konaklama

Tabiat Parkı içerisinde Kır Evleri bulunmaktadır. Bu evleri günlük  kiralayıp doğa ile içi içe unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Evler 2 kişilik. İçerisinde elektrik ve su mevcut. Şu an için sayıları az olsa da bu konuda çalışmaların devam ettiğini söylemekte fayda var. Sabah doğaya uyanmak için tercih edilebilir bir yer. 

Akdağ Tabiat Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?

Adres: Çamoğlu Köyü – Sandıklı / Afyonkarahisar

Telefon: 0272 512 00 70

Ulaşım: Sandıklı – Akdag arası mesafe yaklaşık olarak 35 Kilometredir. Bu yolculuk arabayla tahminen 1,5 saat sürmektedir.

YORUMLAR 1
  • Egeli İNCİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bolu Gölcük Efsane
    Cevapla