Nevşehir Kalesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yenileniyor

Dünyanın en büyük yer altı şehri kabul edilen Nevşehir Kalesi ve çevresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yenileme alanı belirlendi. Yenileme kararı, 2035 karar sayısı ile Resmi Gazete'de yayınlandı.

Nevşehir Kalesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yenileniyor
Nevşehir Kalesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yenileniyor
GİRİŞ 08.01.2020 10:29 GÜNCELLEME 08.01.2020 10:29 KAYNAK İHA

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan alanın yenileme alanı olarak belirlenmesi hakkındaki karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının ardından Resmi Gazete’de yayınlandı.   


Nevşehir’de bulunan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu alan olan Nevşehir Kalesi ve çevresinin yenileme alanı olarak belirlenmesi hakkındaki karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının ardından 2035 karar sayısı ile yayınlanan Resmi Gazete’de, "Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın yenileme alanı olarak belirlenmesine, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların yenilenerek korunması ve yaşatılarak kullanılması hakkında kanunun 2. madde gereğince karar verilmiştir” denildi. 

Dünyanın en büyük yer altı şehri Türk turizmine kazandırılacak

Nevşehir'de, kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan kale etrafındaki tarihi yamaç yerleşiminin, turizme açılması için çalışmalar sürüyor. 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, dünyanın en büyük yeraltı şehrini barından kale civarının turizme kazandırılması konusunda çalışmalarının devam ettiğini söylerken, "Bu projenin inşallah Cumhuriyetimizin 100.yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarlı bir şekilde ifade ettiği 2023 vizyonuna uygun bir şekilde burayı kazandırdığımız andan itibaren şehrimizin çehresi tamamen değişecek ve istihdam açısında hiçbir problem olmayacak. Ve 1 milyarın üzerinde bir yatırım şehrimize kazandırılmış olacak" dedi.                              

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL