Çocuklarla gidilecek en keyifli sömestir tatili rotaları

Uzun bir eğitim öğretim döneminin sonuna gelirken hem öğrenciler hem de veliler, sömestr tatili için eğlenebilecek tatil rotaları arayışına başladı. Bu sene yarıyıl tatili, 25 Ocak- 15 Şubat tarihlerini kapsıyor ve öğrenciler hafta sonu dahil 15 gün boyunca dinlenebilecek. Türkiye, birbirinden güzel manzaralara sahip şehirlerinde çocuklarla gidilebilecek en keyifli tatil rotaları için mükemmel alternatifler sunuyor.

Çocuklarla gidilecek en keyifli sömestir tatili rotaları
Çocuklarla gidilecek en keyifli sömestir tatili rotaları
GİRİŞ 22.01.2021 12:44 GÜNCELLEME 22.01.2021 14:24 KAYNAK NEREDEKAL.COM

Çocukları karne heyecanı sarmaya başladı. Yaklaşan sömestre tatili için aileler de çocukları gibi geri sayıma başladı. Kış mevsimi olması dolayısıyla pek çok aile tatili evinde geçirmeyi tercih ederken, kimileri bu tatili bir fırsat bilip keyifli rotalara doğru yola çıkıyor. Bu sene sömestre tatilinde çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz en eğlenceli rotaları neredekal.com keşif rehberi editörleri seyahat tutkunları için derledi

ESKİŞEHİR

 

 

Türkiye’nin en modern ve keyifli şehirlerinden biri olan Eskişehir, çocuklu aileler için sayısız seçenek sunuyor. Odunpazarı Evleri, Havacılık Müzesi ve Balmumu Heykeller Müzesi’nde çocuklarınızla keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içindeki sayısız müze ve Masal Diyarı ile her ne kadar çocukların gözdesi olsa da, yetişkinlerin de uğrak noktası haline geldi. Eskişehir’e kadar gelmişken Porsuk Çayı’nda gondol gezisi yapmadan dönmeyin deriz.

İZMİR

Yaz tatillerinin vazgeçilmezi İzmir, sömestre tatilinde çocuklu aileler tarafından alternatif bir rota olarak tercih ediliyor. Şirince Köyü’nde yer alan Nesin Matematik Köyü’nde çocuklarınız matematik, sanat ve felsefe atölyelerinde verimli bir tatil geçirebilirler. İzmir ayrıca Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampına da ev sahipliği yapıyor. Uzay Kampı’nda çocuklar ve yetişkinler için programların yanı sıra aile-çocuk kampı da sömestre tatilini değerlendirmek isteyen aileleri bekliyor.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ

İstanbul ve Ankara’ya 2,5 saat uzaklıktaki Kartalkaya Kayak Merkezi, her sene ailece keyifli bir kayak tatili yapmak isteyenleri ağırlıyor. Sunduğu çeşitli konaklama seçenekleri, kar eğlenceleri ve her seviyeye uygun pistleri ile çocuklu ailelere de hitap ediyor. Kayak yapmayı bilmiyorsanız, üzülmeyin! Kayak merkezindeki deneyimli hocalardan çocuklarınızla birlikte ders alarak kayağın tadını çıkarabilirsiniz.

GAZİANTEP

6000 yıllık bir geçmişe sahip olan mutfağıyla Gaziantep, son yıllarda gurme turlarının yıldızı haline geldi. Özellikle kısa bir hafta sonuna sığdırılan turlar yerine sömestrede çocuklarınızla birlikte Gaziantep’in güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Zeugma Müzesi’nde Çingene Kızı mozaiğini görebilir, Bakırcılar Çarşısı’nda el sanatlarını inceleyebilir, Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

ŞANLIURFA

Balıklıgöl ve Halfeti ile yıllarca pek çok yerli turistin ilgisini çeken Şanlıurfa, özellikle son yıllarda Göbeklitepe ile tüm dünyanın odak noktası haline geldi. Çocuklarınızla birlikte sömestrede rotanızı Şanlıurfa’ya çevirmenizi öneririz. Medeniyetlerin beşiği olarak bilinen Şanlıurfa’da ailenizle birlikte Sümerlerden Babillere, Romalılardan Perslere dek pek çok uygarlığın tarihine tanıklık edebilirsiniz.

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ

Adı bile sadece çocukları değil, yetişkinleri de heyecanlandıran Oyuncak Müzesi, 2005 yılından bu yana Sunay Akın’ın 20 yılda 40’tan fazla ülkeden topladığı oyuncaklara ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da Göztepe’de yer alan oyuncak müzesi koleksiyonunda 1700’lü yıllardan kalma oyuncaklar yer alıyor. Müzede ayrıca tahta boyama atölyesi, kitap sohbeti gibi çeşitli etkinliklere de katılmak mümkün.

İSTANBUL İLLÜZYONLAR MÜZESİ

Bildiğiniz bütün serüvenleri unutun. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İllüzyonlar Müzesi, duyulara hitap ederek büyüleyici bir deneyim sunuyor. Aynalı Oda, Sonsuzluk Odası ve Vortex Tüneli gibi sıra dışı alanlar tüm çocukları ve ailelerini bekliyor. 

İSTANBUL SNOWPARK 

Sömestre tatilinde kayak tatiline gidemeyenler için İstanbul Beylikdüzü’nde harika bir alternatif yer var.  4 mevsim açık olan kar eğlence merkezinde kayak merkezlerindeki gibi kar üzerinde kayak, snowboard, snowrafting ve kar yürüyüşü gibi kış aktivitelerini çocuklarınızla deneyimleyebilirsiniz.

İSTANBUL RAHMİ KOÇ MÜZESİ

Haliç’in Hasköy semtinde yer alan Rahmi Koç Müzesi’ndeki geniş koleksiyon ulaşım, iletişim, sanayi ve endüstri alanlarının geçmişten bu yana olan gelişimini gözlemlemek isteyenlere oldukça hitap ediyor. Göz alıcı koleksiyonun yanında sömestre boyunca çocuklar için tasarım, matematik ve kukla atölyeleri de düzenleniyor. Çocuklarıyla keyifli ve verimli bir tatil geçirmek isteyen aileler için Rahmi Koç Müzesi İstanbul’da güzel bir seçenek.

İSTANBUL UÇURTMA MÜZESİ

Üsküdar’da yer alan Türkiye’nin ilk ve tek Uçurtma Müzesi, 33 ülkeden getirilmiş 2500’den fazla uçurtmaya ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Çocuk Dostu Müze” olarak belirlenen Uçurtma Müzesi’nde bir de Uçurtma Okulu bulunuyor. 3 yaşından büyük tüm çocukların katılabildiği atölyede çocuklar kendi uçurtmalarını yapmayı öğreniyorlar. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL