Türkiye'deki bisiklet rotaları içerisinde en iyi 10 yer

Spor yaparak hem de rüzgarın huzurunu yüzünüzde hissederek gezeceğiniz bu yerlerde planı siz belirliyorsunuz. Gelin bu bisiklet rotaları nereler beraber keşfedelim.

GİRİŞ 22.11.2021 11:21 GÜNCELLEME 22.11.2021 11:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki bisiklet rotaları şüphesiz ki doğanın ortasında tüm zenginliklerin kucağında bulunuyor. Keyifli bir aktivite olarak pedallara asılacağınız ılık günler de geldi sayılır. Artık bisikletlerin bakım işlemleri bittiğine göre bu bisiklet rotalarını öğrenmede sıra. Türkiye'nin zengin doğasının içerisinde yeşil örtünün altında kaybolarak gezebileceğiniz muazzam yerler var. Belki birçoğunu biliyorsunuz, belki de hiç duymadığınız adresler de mevcut. Ancak bu rotalarda yaşayacağınız rahatlama başka hiçbir yerde yok. Hem sportif bir aktivite olarak hem de rüzgârın serinliği ile tüm stresinizi atarak tüm güzel bisiklet rotalarını bu sene keşfedebilirsiniz. Tabiatın bağrındaki gizli bisiklet yolları sizin keşfinizi bekliyor. 

 

 

Türkiye'deki bisiklet rotaları

TÜRKİYE’DEKİ BİSİKLET ROTALARI 

Siz değerli okurlarımız için en keyifli bisiklet rotalarını Türkiye’den seçerek bir araya getirdik. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerin de bulunduğu bu rotalar da kıyı köşelerde kalmış, keşfedilmeyi bekleyen illerimizden rotalar da bulunuyor. Hafta sonu yapılacak en güzel aktivitelerden biri olarak bisiklet ile nefes nefese güzel bir yolculuk planlıyorsanız bu rotalar çok işinize yarayacak.  

Yolculuk etmek her zaman güzeldir. Ancak doğanın içinde, harika bir manzaraya doğru yol almak dünyanın en güzel hissidir. Çevreye hiçbir zarar vermeyen bisikletler bu anlamda hem sağlık açısından iyi hem de doğaya zarar veren bir madde taşımıyor.  

 

 

Adalarda bisiklet keyfi başka.

1-İSTANBUL’A YAKIN: ADALAR  

İstanbul halkının özellikle yaz geldiğinde mutlaka bir adalar gezisinde bisiklet macerası oluyor. Adalar Büyük Ada, Heybeli Ada ve Kınalı Ada ziyaretçilere bisiklet ile gezme imkânı sunuyor. Burada bisiklet rotası çizmek için sizin bisiklet götürmenize gerek yok. Tabi ki bisikletinizi de götürebilir burada güzel bir gezinti yapabilirsiniz. Ancak adalarda da bisiklet kiralama noktaları var. Büyük ada yokuşları ile ünlü olduğu için bacakları güçlü olmayan kişilerin burada bisikleti iyi sürebilmesi zor. Yorucu yolları bisiklet rotasını daha da keyifli bir hale getiriyor. Bunun yanı sıra adaların muazzam doğasının içerisinde keyifli de sürüyor diyebiliriz bu yolculuk. İstanbul bisiklet rotası içerisinde tavsiye olarak verebileceğimiz bu iki güzel ada sizi bekliyor.  

Keyifli bisiklet rotaları

2-BAHARDA İZMİR’DE: ILICA- ILDIRI İZMİR 

Yazın sıcak günlerinde belki terletici olsa da bahar aylarında kesinlikle İzmir bisiklet rotaları da keşfetmeye değer. İzmir’in güzel doğası ve tarihi yapıları içerisinde güzel rotalardan birini tercih edebilirsiniz. İşte güzel bir bisiklet yolculuğu için önerimiz; Ilıca Plajı’nı geride bırakarak yazlık evlerin arasında ilerleyin. Sol tarafınızda Ege denizi uzayıp giderken Ildırı Köyü’ne varacaksınız bu rotada. Düz bir yol olan bu rotada bisiklet sürmek hem keyifli hem de kolay olacak.  

İzmir'de gezilecek yerler

Doğası muazzam bir rota

3-ANKARA BAŞLANGIÇ İÇİN İYİDİR: YAYLABAĞ- EYMİR GÖLÜ 

Bisiklet sürmeye yeni başlayan kişilerin en güzel rotalarından biri olan bu yer ideal bir rota. Yaylabağ Köyü’nden başlayan bisiklet rotası Gölbaşı ilçesinde bulunuyor. Eymir Gölü’ne kadar uzanan rota keyifli bir yolculuk için tercih edilecek yerlerden. Ankara’daki bisiklet tutkunlarının rotalarına dahil olan bu yer yeni başlayan tutkunlar için de vazgeçilmez olacaktır.  

Sonbaharda apayrı güzel

4-EN İLGİ ÇEKEN: YEDİGÖLLER 

Türkiye’deki bisiklet rotaları içerisinde en ilgi çeken rota burası. Yedigöller bisiklet tutkunlarını her hafta sonu ağırlıyor. Macera yaşamak isteyenler, yeni başlayanlar ve daha nicesi mutlaka Yedigöller’in bisiklet rotasını keşfe geliyor. Yığılca ilçesinden başlayarak, Saklıkent Şelalesi, Hasanlar Barajı, Sarkıkaya, Hasankaya mağaraları gibi güzide adresleri gezebilir, bu rotayı tamamlayabilirsiniz. 76 kilometre uzunluğunda olan bisiklet rotası Bolu il merkezinde bitiyor ve keyifli bir günün ardından dinlenmek kalıyor geriye. 

Zengin doğası ve renk şöleniyle Yedigöller

Mavi ve yeşilin birleşimi bisiklet rotası

5-ANTALYA KEŞFİ BURADA: KAŞ- BAYINDIR AKÇAGERME PLAJI  

Bu keyifli yolculuğun başlangıç yeri bir liman. Çukurbağ Yarımadası’na doğru giderken antik tiyatro önünde durup biraz bu tarihi adresi gezebilirsiniz. En yükseği 87 metreye ulaşan küçük tepeler var. Bu rampalar biraz zorlasa da keyifli bisiklet rotası stres atmak için birebir. İnceboğaz Mevkii'ndeki dar bir alanla anakaraya bağlanan yarımadada bulunuyor bu parkur. Siz bisiklet tutkunlarını Antalya ilimizde bekliyor.  

Frig Vadisi bisiklet rotası

6-TARİHE YOLCULUK: FRİG VADİSİ KÜTAHYA  

Çok uzun bir parkur olan Firg Vadisi muazzam görüntülerle karşılayacak sizi. Burada 500 kilometre uzayan parkurlar bisiklet sürmek, stres atmak ve enerji yenilemek için birebir. Frig Vadisi’nin tarihi değerleri içerisinde uzanan parkur mutlaka keşfe değer. Eskişehir, Kütahya, Afyon illeri arasında bulunuyor.  

Afyon'da gezilecek yerler

Gün batımının adresi Gökçeada

7-GÜN BATIMI İZLEMEK İÇİN: GÖKÇEADA ÇANAKKALE 

Gün doğumu ya da gün batımı izlemek için muazzam bir tercih olan Gökçeada en güzel bisiklet rotasından biri. Gökçeada bisiklet parkuru yönünden zengin. Doğası ve manzarası da cabası. Dereköy- Marmaros ile Merkez- Tepeköy Çınaraltı buradaki en zengin içeriğe sahip rotalardan sadece ikisi. Bisiklet sürmek sadece sağlık olarak sizi olumlu etkilemez, ruh sağlığınızı da büyük ölçüde iyileştirir.  

Bisikletle mavi yolculuk

8-PROFESYONELLERİN TERCİHİ: BOZBURUN MARMARİS 

Toplam 106 kilometre bisiklet rotası bulunan bu yerde doğa ve deniz manzarası iç içe geçmiş durumda. Marmaris- Bozburun- Marmaris şeklinde oluşuyor bu güzel rota. Tur bisikletçilerinin ve profesyonellerin tercih ettiği bu bisiklet rotası biraz zor. Ancak rampa inerken rüzgarla gelen huzur size her şeyi unutturacaktır.  

Tarihi mekanlar içerisinde bisiklet parkuru

9-İLGİNÇ BİR COĞRAFYA: SOĞANLI VADİSİ  

Burada oldukça geniş bir parkur var. Tarihi mekanların içerisinden geçerek tamamlayacağınız Soğanlı Vadisi bisiklet rotası 46 kilometre uzunluğa sahip. Erdemli’den başlayan rota tarihi mekanlar içerisinden geçerek Kaleköy’de bitiyor.  

Kayseri'de gezilecek yerler

En keyifli bisiklet rotalarından biri

10-YEŞİLİN İÇİNDE: YENİCE ORMANLARI  

Yeşil doğa içerisinde yine size bol oksijen sağlayacak güzide rotalardan biri. Topraklı yollardan oluşan bu rota zorlayıcı bir parkura sahip. Bisikletinizin topraklı yolda gidebileceğinden emin olmanız gerekmektedir. Tercih edeceğiniz dağ bisikleti burası için uygun bir seçim olacaktır. Sonbaharda çok güzel renk tonlarını görebileceğiniz bu yerde ilkbaharda yeşilin her tonunu bulabilirsiniz.  

 

YORUMLAR 2
  • .çakırgöz 2 yıl önce Şikayet Et
    gökçe ada kasım 1999 -ahmet-ömer-ersin-beyza hanım bisiklet turu.anısına selam olsun.
    Cevapla
  • s.ahmet çakırgöz. 3 yıl önce Şikayet Et
    yedi göller-gökçe ada ve ege ülkemin birçok yerinde pedal çevirmiş bir insan olma hasebiyle teşekkür ederim.
    Cevapla