Karantina altındaki İtalya'da sokaklar boş kaldı!

Tüm dünyayı etkisi altına almaya başlayan koronavirüs, İtalya'da da 366 kişinin ölümüne neden oldu. 7 bin 375 kişide virüsün görüldüğü dünyanın ön popüler destinasyonlarından İtalya'nın sokakları bomboş kaldı. Ülkenin kuzeyinde Lombardia bölgesinde 16 milyon kişi karantinaya alındı.

Karantina altındaki İtalya'da sokaklar boş kaldı!
Karantina altındaki İtalya'da sokaklar boş kaldı!
GİRİŞ 12.03.2020 10:01 GÜNCELLEME 12.03.2020 10:02 KAYNAK HABER7

Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19), Avrupa'da en çok İtalya'da can aldı. Covid-19, İtalya'da 366 kişinin ölümüne neden olurken 7 bin 375 kişinin de enfekte oldu. Ciddi rakamlara ulaşan virüs, İtalya Hükümeti'ni de harekete geçirdi. İtalya'nın kuzeyinde bulunan Lombardia bölgesinde 16 milyon kişi karantina altına alınarak "kırmızı bölge" ilan edildi.

 

 

İtalyan hükümetinin kuzey bölgelerini karantina almasının ardından tüm toplu taşıma istasyonları da boşaldı. 

 

 

DÜNYANIN EN ÜNLÜ TARİHİ MEYDANLARI BOŞ KALDI

Koronavirüs, turizmi de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dünyanın en popüler şehirlerinden Roma'nın meydanları, tarihte hiç olmadığı kadar boş kaldı. Adeta terk edilmiş şehir izlenimi yaratan sokaklar ve tren istasyonları, virüsün ciddiyetini gözler önüne seriyor. Roma Termini Tren İstasyonu da virüsten etkilenerek boş kalan yerlerden biri oldu. Yetkililer, koronavirüs tehdidine karşı önlem almak amacıyla ülke genelinde cenaze törenleri de olmak üzere her türlü kalabalık olarak gerçekleştirilen törenlerin askıya alınmasını tavsiye etti.

İTALYA'NIN DİĞER KENTLERİ DE KARANTİNADA

Roma dışında modanın başkenti Milano, Venedik, Sicilya'da da durum farklı değil. Tarihi meydanlar, caddeler, müzeler ve tesislerde alışılmadık bir sessizlik hakim. Kapılarında uzun kuyruklar oluşan müzeler ve mağazalar gibi kapalı alanlar dahil olmak üzere açık hava müzeleri, antik kentin girişi Turistik Garibaldi Kapısı'nın etrafında da kimse kalmadı. 

EN SESSİZ GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biri olan İtalya, tarihinin en sesiz günlerini yaşıyor desek abartmış sayılmayız. 

Dünya mirasının pek çoğunu sınırlarında bulunduran ülkede, kısa süre öncesine kadar turist yoğunluğundan şikâyet eden gözde şehirlerin sokakları, meydanları tek tük turist ile bu boşluğu fırsat bilip şehirlerinin tadını çıkarmak isteyen İtalyanlara kaldı.

TÜM AVRUPA KIRMIZI BÖLGE İLAN EDİLMELİ"

Hükümet, beklenmedik bir şekilde pazartesi akşamı, 60 milyon nüfuslu ülkenin tamamının artık koruma alanı olduğunu ilan etmişti. İnsanların hareketliliğini kısıtlayan bu kararnameye göre, artık bir şehirden bir şehre gitmek için sağlık ya da işle ilgili büyük bir aciliyetin olması gerekiyor.

"KATI ÖNLEMLER ALMAZSANIZ BU VİRÜS DURDURULAMAZ"

Pantheon Tapınağı'nın yakınındaki bir yiyecek dükkânının sahibi Augusta Cesaretti, Roma'nın, İtalya’nın alışılmamış sükûnetini "Burada apokaliptik bir durum var. Hiçbir dönemde, hiçbir sağlık aciliyeti olan dönemde böyle bir durum yaşamadık. Hafife alınacak bir salgın değil bu" diye anlatıyor.

Cesaretti, "Ancak katı tedbirler alıp, kesinlikle kimsenin evden çıkmamasını sağlayarak bu virüsün üstesinden gelinebilir. Herkes evde oturup kimseyle temasa geçmemeli. Ben de ilk başlarda bunun normal bir grip gibi olduğunu düşünüyordum. Ama şehirlerin bu bomboş halini, gece 3’te dahi hiçbir zaman görmediğimiz bu halini görünce normal bir grip salgını olmadığını algılıyorsunuz. Ağır bir dönem. Umarım hemen biter bu durum" diyor. 

Ayağa kalkmalarının ne kadar süreceğini bilmediklerini dile getiren Cesaretti, kararnameyle insanların birbirlerine 1 metreden fazla yaklaşması, sarılıp, öpüşerek selam vermesinin de önüne geçilmesine ilişkin, "İtalya'da, özellikle Roma'da, tanıştığınız bir insan 5 dakika sonra sizinle sıkı fıkı dost olup 5 dakika sonra sizi Noel yemeğine bile davet eder. Bu alışkanlıkları kaybediyoruz artık. Herkesin morali bozuldu. Kimsenin bu jestleri yapmaya isteği bile kalmadı artık" diyerek üzüntüsünü dile getiriyor.   

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL