Disneyland'a Koronavirüs önlemi! 16'tan itibaren kapanacak

Çocukların ve çizgi film meraklılarının uğrak yeri olan Disneyland, Koronavirüs salgını nedeniyle kapılarını ziyaretçilerine kapatıyor. Özellikle ABD'de baş gösteren salgın sonrasında bu kararı alan ünlü eğlence merkezi, tüm dünyada kapılarını kapatıyor.

Disneyland'a Koronavirüs önlemi! 16'tan itibaren kapanacak
Disneyland'a Koronavirüs önlemi! 16'tan itibaren kapanacak
GİRİŞ 13.03.2020 11:38 GÜNCELLEME 13.03.2020 15:39 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyayı saran Koronavirüs, toplu hareket edilen alanlar ve eğlence merkezlerini de vurdu. Dünya genelinde kısıtlama getirilen durumlar bir bir artarken, eğlence sektörünün kalbi ve çocukların gözdesi Disneyland'dan da bir haber geldi.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Disneyland kapılarını ziyaretçilere kapatacak.

16 MART'TAN İTİBAREN KAPANACAK

Özellikle ABD'de artış gösteren salgın,dünya genelinde de pandemi statüsüne geçince, ünü eğlence merkezi bu kararı aldı. Disneyland tüm dünyadaki şubelerinde kapılarını 16 Mart itibariyle ziyaretçilerine kapatacak. Haber şirketin sosyal medya hesabından duyuruldu.

 

 

Kaliforniya'da bulunan Disneyland'ın kapatılacağının açıklanmasının hemen ardından şirket yetkilileri Paris ve diğer şubelerin de belirli bir süre için ziyarete kapalı tutulacağını belirtti.

FİLM PLATOLARI DA KAPANIYOR

ABD'nin Disneyland kadar büyük bir ekonomisi olan Hollywood ve film platoları da Koronavirüs nedeniyle kapanma ile karşı karşıya. Ziyaretçilerin en çok gezdiği yerlerden biri olan Universal Studios da tıpkı Disneyland gibi ziyarete kapatılacak.

Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmasa da hayata geçirilen önlemler arasında bunun da yer alacağı ön görülüyor.

EĞLENCE SEKÖTRÜNÜN DEV EKONOMİSİ

ABD'nin en önemli eğlence merkezlerinden biri olan Disneyland tema parkı, ülkedeki turizm ekonomisinin en önemli kurumlarından biri. Her yıl dünya genelinde milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan tesislerde binlerce kişi çalışıyor. Bu haliyle bile başlı başına bir ekonomi olan tesislerin kapanması ülke gelirlerine ciddi bir darbe konumunda.

Şirketten yapılan açıklamada tesislerin kapalı olsa da çalışanlar maaşlarını almaya devam edebileceği belirtilirken, eğlence merkezinin ne zaman açılacağı konusunda bir bildirim yapılmadı.

JAPONYA VE ŞANGAY ÖNLEMİ

Salgının en yoğun görüldüğü yerlerden biri de Asya kıtasıydı. Tokyo'da bulunan ve yine dünyanın en büyükleri arasında yer alan Disneyland eğlence parkı da Şubat ayında Başbakan Şinzo Abe'nin aldığı karar ile 2 hafta süreyle kapatılmıştı.

Hong Kong'da da bulunan Park Ocak ayında virüsün yayılım göstermesiyle önlem amacıyla ziyarete kapanmış, temizlik ve dezenfekte işlemleri tesis genelinde sürdürülmüştü.

YORUMLAR 1
  • olasılık 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bahane. Disney son zamanlarda uyguladığı politikalardan dolayı yoğun eleştiri almış, ciddi hisse değeri ve müşteri kaybına uğramıştı. Şirket hissedarlarına karşı virüsü bahane edip kayıpların gerçek sebeplerini hasır altı edecekler.
    Cevapla