Türkiye'de yamaç paraşütü yapılan yerler

Türkiye'de yamaç paraşütü yapılan yerler doğudan batıya uzanıyor. Yükseltisi fazla olan ülkemizde adrenalin dolu spor aktivitesi için sayısız mekan var. Metrelerce yüksekten kendinizi aşağı bırakırken manzaranın tadını çıkartacağınız adreslerin en güzellerini haberimizde verdik. Yamaç paraşütü nasıl yapılır, en iyi adresler nerelerde ve yamaç paraşütü ücretleri neler gelin beraber inceleyelim.

Türkiye'de yamaç paraşütü yapılan yerler
Türkiye'de yamaç paraşütü yapılan yerler
GİRİŞ 25.09.2020 17:04 GÜNCELLEME 25.09.2020 17:04 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de yamaç paraşütü yapılan yerler metrelerce yüksekte ve muazzam manzaralara sahip adresler. Herkesi hayran bırakan manzaralara kuş bakışı göz atmak için her bahar ve yaz dönemlerinde bu adreslere yamaç paraşütü seven kişiler akın ediyor. Kendinizi metrelerce yüksekten aşağı bırakırken manzaranın tadını çıkartabileceğiniz muazzam yerler ülkemizde doğudan batıya her yerde bulunuyor. Her açıdan zengin olan ülkemizde yaz için planlarınız arasına bu adreslerde yamaç paraşütü yapma aktivitesini de ekleyebilirsiniz. Yüksekten uçan kuşların manzarasına hâkim olmak ve onların gördüğü yerden dünyaya bakmak muazzam bir deneyim olacaktır. Peki yamaç paraşütü nasıl yapılır? kimler yamaç paraşütü yapabilir ve nelere dikkat etmek gerekir? Yamaç paraşütü ücretleri nelerdir? Sadece adrenalin seven insanların yapabildiği yamaç paraşütü yapmak için Türkiye'deki adresleri sizler için derledik.  

 

 

TÜRKİYE'DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPILAN YERLER 

Türkiye'de yamaç paraşütü yapılan yerlerin sayısı bir hayli fazla. Yamaç paraşütü yapılan yerler yükseltinin fazla odluğu ancak bununla beraber harika manzaralar barındıran güzide adresler oluyor. Sadece Türkiye'den değil dünyadan yamaç paraşütü seven adrenalin tutkunlarını kendine çeken adresler buralar.  

1-Babadağ- Fethiye  

Türkiye'de yamaç paraşütü nerede yapılır diye sorulduğunda ilk akla gelen yer Babadağ oluyor. Fethiye yamaç paraşütü için tercih edilen ilk adreslerden biri. Öyle ki burası yamaç paraşütü ile ünlü bir yer. Muazzam manzarası adrenalin tutkunu kişileri metrelerce yüksekten atlamaya ikna ediyor. Profesyonel bir hoca ile beraber atlayarak yapmanız gereken tek şey manzaranın tadını çıkartmak oluyor. Unutulmaz güzel bir manzara, adrenalin dolu bir deneyim burada yaşanıyor.  

1969 metre yükseklikten atlama gerçekleştirmek mümkün Fethiye'de. Tecrübeli yamaç paraşütü yapan kişiler bu noktadan atladıktan sonra 3500 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor ve saatlerce havada kalabiliyorlar. Babadağ'da 3 ayrı yamaç paraşütü atlama noktası bulunuyor. Uluslararası Hava Oyunları'na ev sahipliği yapan bir yer burası.  

2020 yamaç paraşütü fiyatları burada nisan ve mayıs ayları için 450 TL olarak belirlenmiş. Bu fiyat firmalara göre ya da gideceğiniz aya göre değişiklik gösterebilir.  

2-Çökelez Dağı 

Denizli ilimizde yer alan Çökelez Dağı burada yamaç paraşütü yapmak isteyen kişiler için ideal bir nokta. Daha yeni olan yamaç paraşütü yeri şehir merkezine 30 kilometre mesafede. Atlama noktası ise 1650 metre yükseklikte. Çökelez Dağı yamaç paraşütü için elverişli olmasını Uzun Mesafe Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası ve yamaç Paraşütü Dünya Kupası faaliyetlerine de ev sahipliği yaparak gösterdi. Güzel bir atlayış deneyimi ve Pamukkale'nin kuş bakışı görünümünü keşfetmek için doğru bir adres olabilir.  

Denizli'de gezilecek yerler: 2020 güncel gezi rehberi

3-Kaş  

Sadece yamaç paraşütü değil dalış, kano, delta kanat, kaya tırmanışı gibi faaliyetlerin de yapıldığı bir yer Antalya ilimizin güzide tatil noktası Kaş. Ayrıca Türkiye'nin en önemli doğa sporu parkuruna da sahip. Asas Tepesi'nden yapılan atlayışlarda atlayış yapacak olan kişilerin en az 35 en fazla 110 kilo olmaları gerekiyor. Yamaç paraşütünde inişler ise Kaş Limanı'na yapılıyor.  

Kaş'ta gezilecek yerler için tıklayın...

4-Nemrut Dağı  

2200 metre yüksekliğe sahip olan Nemrut Dağı yamaç paraşütü yapmak isteyen kişiler için oldukça uygun bir adres. Profesyonel ve amatör kişilerin atlayış yaptığı yerde tarihi dokuları kuş bakışı izlemek farklı bir deneyim sunuyor. Yamaç paraşütü kursları ile burada eğitim de veriliyor. Bu adres Adıyaman ve Şanlıurfa'nın manzarasını sunuyor kişilere. Bu yüzden de farklı bir adres olarak tercih edilen yerler içinde bir numara diyebiliriz.  

Nemrut Dağı nerede, nasıl gidilir? Efsanevi hikayesi nedir?

5-Alidağ Kayseri 

Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan yamaç paraşütü adresi yarı profesyonel ve profesyonel kişiler için en iyi yerlerden. 1750 metre yükseklikte bulunan atlama noktası kent merkezine de yakın konumda bulunuyor. 2004 yılında Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na ev sahipliği yapan bu yer paraşüt ile uçma deneyimini yaşamak için güzel bir seçenek olacaktır.  

Türkiye'nin Alpleri Erciyes: Kayseri'de gezilecek yerler içinde en güzel 9 adres

6-Munzur Dağları  

Erzincan'da bulunan Munzur Dağları yamaç paraşütü için en güzel yerlerden biri. Her seviyedeki yamaç paraşütü sporcusu için tercih edilebilir. Erzincan'a 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 3250 metre yükseklikten gerçekleştirilen uçuşlar profesyoneller için muazzam manzaralar sunuyor. Amatör sporcular ise 1300 metre yükseklikten doğa harikası yerlere kuş bakışı hâkim olabilir. Bölge tamamen düz olduğu için inişlerde de kolaylık sağlanmaktadır. 

7-Dinamit Tepesi Denizli  

Yeni başlayan yamaç paraşütü seven kişilere hitap eden bir yer olsa da güzel bir atlayış yapılabilecek en güzel adreslerden biri ve muazzam manzaralar sunan bir yer. Tepenin eteklerine ya da travertenlerin girişindeki helikopter pistine iniş gerçekleştirebilirsiniz. Dinamit Tepesi manzarasında sizlere Hierapolis, Laodikya Antik Kenti, Denizli Kent merkezi, Denizli ovası, Pamukkale travertenleri bulunuyor. Atlayış gerçekleştirdiğinizde buraları rahatlıkla kuşların gözünden görebileceksiniz.  

8-İnönü C Tepesi  

Türkiye'nin sivil ve askeri havacılık merkezi olan İnönü C Tepesi Eskişehir ilimizde yer alıyor. Kent merkezine de 36 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 230 metre yüksekliğe sahip olan nokta yamaç paraşütü eğitimi almış olan usta ve amatörler tarafından kullanılıyor.  

Öğrenci kenti olan Eskişehir'de gezilecek yerler içinde en güzel 10 adres

9-Bozdağ Yaylası İzmir  

Ödemiş'te bulunan Bozdağ Yaylası'nın Akçakmak ve Güldalan tepelerinde yamaç paraşütü yapılıyor. Yeni başlayan kişiler için ise 130 metre yükseklikteki Eseli Tepesi tercih edilebilir bir adres. Muazzam İzmir manzarasına karşı güzel bir atlayış deneyimi için tercih edilebilecek adreslerden biri.  

İzmir'de gezilecek yerler içinde en güzel 15 adres

10-Uçmakdere Tekirdağ  

Uçmakdere yamaç paraşütü yapacak adrenalin tutkunları için tercih edilebilecek güzel bir adres. 260 metre yükseklikte yer alan atlama alanına araba ile ulaşmak gerekiyor. Kuşlar gibi özgür hissederek manzaraya doyacağınız bu yer yamaç paraşütü deneyiminde tercih edilebilir.  

Tekirdağ doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla göz kamaştırıyor

YAMAÇ PARAŞÜTÜ NASIL YAPILIR? 

Yamaç paraşütü için belirlenen adreslere ulaştığınızda burada belirli kurallar çerçevesinde faaliyetinizi gerçekleştirebilirsiniz. Uçuş için sadece kas gücüne ve rüzgara ihtiyacınız olacak. Yamaç paraşütü pilotları ile beraber uçuş gerçekleştirebilir ya da profesyonel eğitmenlerde ders alabilirsiniz. Ayrıca Türk Hava Kurumu ücretsiz sertifikalı kurslarına katılarak yamaç paraşütü yapmayı da öğrenebilirsiniz. 

YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜ KİMLER YAPABİLİR? 

Yamaç paraşütü yapmak için kişinin kalp rahatsızlığı, yükseklik korkusu bulunmamalıdır. Hamileler için de yamaç paraşütü sakıncalar içerdiğinde yapılmaması öneriliyor. Astım hastaları ve 105 kilodan fazla kişiler de yamaç paraşütü yapamazlar. Ayrıca alkol almış olmak yamaç paraşütü yapmak için engeldir. Yaş sınırı ise 16'dır. Bu yaş sınırından küçük kişiler yamaç paraşütünü ailenin izni doğrultusunda yapabilirler. 

YAMAÇ PARAŞÜTÜ NE ZAMAN YAPILIR?

Yamaç paraşütü yapmak için hava şartlarının iyi olması gerekir. Yani rüzgarlı bir hava iyi sayılırken çok rüzgarlı havalarda sakıncalı durumlar ortaya çıkacağı için yamaç paraşütü için izin verilmez. Genelde ilkbahar ve sonbahar aylarında açık ve yağmursuz havalarda yamaç paraşütü yapmak mümkün. Yamaç paraşütünü yapmadan önce bölgenin hava durumunu kontrol etmenizde fayda var. 

 

YORUMLAR 1
  • Skywalkers 2 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Skywalkers Yamaç paraşütü firması olarak 2003'den beri Fethiye Ölüdeniz bölgesinde hizmet vermekteyiz. Samimi ve güleryüzlü ekibimiz ile yıllardır 10.000'lerce güvenli uçuşlar gerçekleştirdik. Sizleri de, bu heyecanı yaşamak için aramızda görmekten mutluluk duyarız. Detaylı bilgi ve iletişim için: www.skywalkers.com.tr
    Cevapla