Hindistan'da Koronavirüs: Salgın nedeniyle Tac Mahal ziyarete kapatıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele kapsamında eylem planları global ölçekte uygulanmaya devam ediyor. Pandemia statüsünde bulunan virüse nedeniyle Tac Mahal ziyarete kapatıldı.

Hindistan'da Koronavirüs: Salgın nedeniyle Tac Mahal ziyarete kapatıldı
Hindistan'da Koronavirüs: Salgın nedeniyle Tac Mahal ziyarete kapatıldı
GİRİŞ 17.03.2020 10:54 GÜNCELLEME 17.03.2020 10:54 KAYNAK İHA, HABER7

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde başlayan ve aylar içinde dünyaya yayılım gösteren Koronavirüs salgını, turistik yerleri de vurmaya devam ediyor. Hindistan’da korona virüsün vaka sayısı 129’e yükselirken, virüsün yayılmaması için ülkenin en önemli turistik yerlerinden biri olan Taj Mahal de ziyarete kapatıldı.

TAJ MAHAL KAPATILDI

Dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 182 bini aşarken, Hindistan’daki toplam vaka sayısı da 129’e yükseldi. Virüsün yayılmasını sınırlamak isteyen Hindistanlı yetkililer ünlü "Tac Mahal Türbesi" de dahil olmak üzere ülkedeki tüm müzelerin ve turistik mekanların Salı gününden itibaren ziyaretçilere kapalı olacağını duyurdu. Turizm Bakanı Prahalad Patil, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Mali ödenek ile girilen tüm anıtlar ve müzeler 31 Mart'a kadar kapalı olacak" dedi.

SEYAHAT YASAKLARI UYGULANIYOR

Öte yandan Hindistan, salgının yayılmasını azaltmak amacıyla turistik vizeleri de askıya aldı. Ülkedeki bütün sinemalar, okullar ve eğlence tesisleri kapatıldı.
Yarından itibaren Avrupa Birliği ülkeleri, Türkiye ve İngiltere'den tüm uçuşlar yasaklanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL