Fransa, yeni tip koronavirüsle savaşıyor: Paris sokakları bomboş kaldı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı savaş ilan edilen Fransa'da, salgının ülke çapında hızlı yayılması serbest dolaşımın zorunlu haller dışında kısıtlanmasına yol açtı. Paris sokaklarında turistlerin yerini asayişi sağlamaya çalışan polis ve askerler aldı.

GİRİŞ 22.03.2020 09:46 GÜNCELLEME 22.03.2020 09:46 KAYNAK AA, HABER7

Dünya Çin'in Vuhan kentinden yayılan yeni tip Koronavirüs ile pençeleşiyor. Özellikle Avrupa'dan Afrika'ya, Doğu'dan Amerika'ya kadar pek çok yerde görülen ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi kategorisine alınan hastalık, Fransa'nın Paris kentini de vurdu.

 

 

Turizm ve romantizmin Avrupa'daki başkenti olan Paris sokakları bomboş kaldı. Turistlerin ve insan kalabalığının bulunması gereken yerleri asker ve polisler aldı.

 

 

MEYDANLAR BOŞ KALDI

Fransa'nın en ünlü merkezlerinden olan Şanzelize (Champ Elysees) Caddesi başta olmak üzere pek çok yer boş kaldı. Özellikle turist ve insan yoğunluğunun fazlaca olduğu yerler gözle görülür bir şekilde bomboş kaldı. Eyfel kulesinin görüntüsü ise dikkat çekti.

ASKERLER SOKAKTA

Sokakların boş kalmasının en önemli sebeplerinden biri de hükümetin uyguladığı sıkı yönetim politikaları. Özellikle sokağa çıkmanın kısıtlandığı ülke genelinde caddeler polis ve askerlere kaldı. 

Fransa'nın en turistik yerlerindeki polis ve askerlerin devriye görüntüleri kameralara yansıdı.

 FRANSA'DA KORONAVİRÜS SALGINI

Fransa'da vakalar, Almanya, İngiltere ve şu an Çin'den sonra en çok ölümlerin yaşandığı İtalya'dan da önce görüldü. Almanya'da ilk vakaya, 28 Ocak'ta rastlanırken; İtalya'da 21 Şubat'ta ilk kez bir kişide virüs görüldü ve bu kişi hayatını kaybetti. 

İngiltere'de ise 31 Ocak'ta aynı aileye mensup 2 kişi virüse yakalandı. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL