Koronavirüs'e karşı "evdekal": İstanbul'da sokakların görüntüsü değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Koronavirüs'e karşı evde kalma çağrısı karşılık buldu. Özellikle iğne atsan yere düşmeyecek derecede kalabalığa sahip olan tarihi yarımada, belki de tarihinin en sakin dönemlerinden birini yaşıyor.

GİRİŞ 19.03.2020 15:37 GÜNCELLEME 19.03.2020 17:01 KAYNAK AA, HABER7
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Koronavirüs ile mücadele eylem planı kapsamında kuvvetli önlemler ve çalışmalar yürütüyor. Bu bağlamda dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka "gerekli olmadıkça, mecbur kalınmadıkça" sokağa çıkmama tavsiyesinde bulunmuştu. 

Çağrı karşılık buldu. İstanbul'da yeni tip Kovid-19 önlemleri kapsamında yapılan uyarıları dikkate alan ve tedbirlere uyan vatandaşların dışarı çıkmaması sonrası sakin günler yaşanıyor.

 

 

TARİHİ YARIMADA SAKİN

İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yeri olan Eminönü Meydanı, bugünlerde alışagelmiş kalabalığından yoksun bir görüntü sunuyor. Vapur, otobüs, tramvay gibi ulaşım güzergahı olmasına rağmen meydanın boş kaldığı gözlendi.

Meydanda kuruyemiş dükkanı bulunan Osman Çakır, 11 yıldır aynı yerde çalıştığını ve Eminönü Meydanı'nı hiç sakin görmediğini söyledi.



Birçok olayın meydanda yaşandığını belirten Çakır, "Burada sel de yaşadık 15 Temmuz'u da yaşadık, hiç böyle olmamıştı. Ben burada hatırlıyorum kar yağıyordu dizimize kadar, müşteri bastırıyordu ama şu an hiçbir şey yok, bomboş. Meydanda, saysanız 7-8 kişi yoktur. Normalde şu meydanda insan eksiz olmazdı, ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz." dedi.

SULTANAHMET MEYDANI

Tarihi Yarımada'nın en önemli meydanlarından olan Sultanahmet Meydanı da boş kaldı.

Sultanahmet Camisi ve Ayasofya'yı içerisinde barındıran tarihi meydan, hem bazı ülkelerle uçuşların durdurulması hem de alınan tedbirler kapsamında sakinliğini korudu.

Çok az sayıda turist, maske ve eldiven takarak gezilerini sürdürürken, meydana çıkan sokak ve caddelerde de trafik yoğunluğunun oldukça az olduğu görüldü.



Turizm işi yapan Engin Karagül de 35 yıldır Sultanahmet Meydanı'nda bulunduğunu belirterek, tarihi yeri hiç bu kadar sakin görmediğini dile getirdi.

Karagül, meydanda hayatın durma noktasında olduğunu sözlerine ekledi.

TAKSİM

İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı da İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca çok sayıda işletmenin açılmaması nedeniyle boş kaldı.

Günün her saati kalabalık olan İstiklal Caddesi gibi yerli ve yabancı turistlerin buluşma noktası olan Taksim Meydanı da boş görüntüsüyle dikkati çekti.



İstiklal Caddesi girişinde dönerci dükkanı işleten Hayri Taş, 30 yıldır aynı yerde çalıştığını ve alanı daha önce bu kadar sakin görmediğini ifade etti.

Meydanda kötü olayların yaşandığı zamanlar da bile bu kadar sessizlik olmadığını söyleyen Taş, "Eğer benim ülkem, vatanım, milletim kazanacaksa işlerin hiç önemi yok." dedi.

#EVDEKALTÜRKİYE

Türkiye, tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiği şu günlerde koronavirüs tehlikesine karşı en iyi önlemleri alan ülke olarak uluslararası gündeme damgasını vurdu. . Her ne kadar önlemler alınsa da bu alanda yoğun çabalar gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile uzmanların tüm çalışmalarına destek olmak için uyarıları dinleyerek evde kalmaya devam edelim. 

Uyarıların dikkate alınması adına sosyal medyada birlik çağrıları yapılırken Twitter ve diğer sosyal mecralarda "evdekal", "evdekaltürkiye" etiketleriyle tüm dünyanın koronavirüs ile olan mücadelesine destek veriyor. 

Dünyada görülmesi gereken binlerce güzel rota var fakat şimdi tedbir vakti. Siz seyahat tutkunları evlerinizde kalarak gezmek isteğiniz yerleri not alın ve bu günleri atlattıktan sonra hep beraber gezelim.

YORUMLAR 8
  • Zekigören 4 yıl önce Şikayet Et
    İran üzerinden bize, bizden sonra İtalya ve Avrupa'da yayılacaktı ! İşler ters gitti. Devletimiz ve Sağlık Bakanımız Allah'ın izniyle Tüm planları bozdu. Bakın The ekonomist kapağına, bakın Tom hanks medya da virüs kapmış! Diye duyuruluyor, İstanbul Yerebatan müzesi temalı virüs filmi var ! Bazı önemli avrupa medyası özellikle Türkiye resimleri ile camileri virüs ile beraber manşet yapmaktadır bizi suçlu gösterecek müsebbibi biz olacaktık Avrupa'da insanların zihninde! bunları görüyoruz sizi bekliyor ve izliyoruz ! İran üzerinden İtalya'ya zıpladı, bu bir savaş fakat karşımızda bir ülke yok ! Uyanık olalım sakin kalalım.
    Cevapla
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    İtikafa girin evinizde, kuran okuyun ,namaz dua tevbe ,ailenizle zaman geçirin. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
    Cevapla
  • esven 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki zor kullanmadan da bu işler hal yoluna konulabiyormuş. Türk milletinin sağ duyusuna güvenerek her şeyin üstesinden gelinebiyormuş. Ya Avrupaya ne demeli.
    Cevapla
  • ASAF 4 yıl önce Şikayet Et
    giriş 80'li yıllar gibi olmuş
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Suç oranı,hırsızlık oranı günah oranı zina oranı,,kavga oranı,bir hayli düşmüş olsa gerek.inşaallah aklımızı başımıza alır bundan sonra temiz bir hayatımız olur.hiç beklemediğin bir anda gözle görülmeyen virüs kapımızı çalabilir.rabbim herkese uzun ömürler versin.hayat bir anda sona erebilir.ondan sonra hesap başlıyor.herşeyi helalinden elde edersek.helalzadeleri cehennem yakmaz.haramzadelerin işi çpk zor olsa gerek.rabbim cümlemize helalinden nasip etsin.harama dokunmıyalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle