Evde kal, tek tıkla dünyayı gez: Online gezilebilecek yerler

Koronavirüs'ün etkisiyle hepimiz evlerimize kapandık. Kimileri kendini kitaba, kimileriyse dizilere, filmlere ve internete verdi. Seyahat tutkunları için evde kalmak biraz zor olsa da, bu haberimiz tam da onlara göre. Dünyanın en güzel yerleri, müzeler ve gezilecek yerler tek tıkla parmaklarınızın ucunda. İşte online olarak gezilebilecek yerler...

Evde kal, tek tıkla dünyayı gez: Online gezilebilecek yerler
Evde kal, tek tıkla dünyayı gez: Online gezilebilecek yerler
GİRİŞ 01.05.2020 11:24 GÜNCELLEME 01.05.2020 11:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) pandemi kategorisine aldığı Koronavirüs nedeniyle dünyanın bir çok yerinde insanlar evde duruyor. Kendi kendilerine gözetim, karantina ortamı oluşturanlar arasında seyahat tutkunu gezginler de var. Dışarı çıkmanın, kalabalık ortamlara girmenin riskli olduğu şu günlerde bilgisayarınızın başında doya doya gezebileceğiniz yerleri sizin için derledik.

Seyahat tutkunları bu yazı sizin için. İşte vizesiz, pasaportsuz, kimliksiz gezebileceğiniz yerler burada..!

 

 

İNTERNET ÜZERİNDEN SINIRSIZ GEZİ

Teknolojinin gelişmesi bazı ekipmanların üretilmesine sebep oldu. Onlardan biri de 360 dereceli lensi bulunan kameralar. Bu kameralar vasıtasıyla çekilen görüntüler, haberimize konu olan sanal seyahati oluşturuyor.

Caddeleri, sokakları ve meydanları tüm ayrıntılarıyla görüntülendiği bu online gezi turlarına hiçbir ücret ödemeden katılabilirsiniz. Birkaç internet sitesinde bulunan bu sanal gezi, sizi evinizden alıp Mısır Piramitlerine veya kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye götürebilir. Belki de oradan Edirne'ye, Beypazarı'na...

Sıkı tutunun başlıyoruz!

EDİRNE

Osmanlı'ya başkentlik yapan şehir Edirne, pek çok tarihi eseri üzerinde barındıran harika bir kent. Özellikle Selimiye Camii'nin muhteşem mimarisini mutlaka görmenizi öneririz. Sanal haliyle bile muhteşem görünen bu yer gezilecek yerler listemizin başında yer alıyor.

Edirne diyince tabi ciğersiz olmaz ancak siz yine de bu seferlik yalnızca manzara ile idare edin. Edirne'nin büyülü topraklarına buradan ulaşabilirsiniz.

ANKARA-BEYPAZARI

Kim demiş Ankara'da gezilecek yer yok diye! Beypazarı gezilecek yerlerin başında geliyor Ankara'da; Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlıların egemen olduğu tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan bir şirin ilçe olan Beypazarı, tarihi evleri, taş yolları ve şirin sokakları ile sizi bekliyor.

Dikiciler Çarşısı, Demirciler Çarşısı, gümüş mağazaları, hanlar önü ve Hıdırlık tepesi gibi yerler de bulunuyor. Güzelliklerle dolu Beypazarı'nı gezmek için buraya tıklayabilirsiniz.

BULGARİSTAN-NESSEBAR

Yurt içi beni kesmez, bana başka ülke lazım diyenleri buraya alalım. Bulgaristan'ın Karadeniz kıyılarında kalan küçük bir yarımada burası. Avrupa'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan bu yer yaz aylarında yüzlerce turisti ağırlarken, Mart nisan aylarında sessiz ve sakin kalıyor.

Ortaçağ mimarisinin örneklerini görebildiğimiz bölgede, bu özelliğiyle aynı zamanda arkeolojik öneme sahip bir tatil merkezi.

Evden gezebileceğiniz yerler listemizde yer alan Nessebar'ı görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

MISIR-ŞARM EL ŞEYH-KAHİRE

Mısır insanlık tarihinin en eski kültürel unsurlarını barındıran bir ülke. Hemen her seyyahın "gezilecek yerler" listesinde yer alan bu ülkeye gitme planlarınızı Koronavirüs nedeniyle şimdilik ertelemenizi öneririz. Ancak sanal olarak da burayı gezebilmeniz mümkün hem de pasaportsuz, biletsiz..

Tek bir tıkla piramitlerin üzerine dahi çıkabilir, sokaklarında kaybolabilirsiniz. Buraya tıklayarak Mısır'ın gizeminin bir parçası olabilirsiniz.

İTALYA-BOLOGNA

İtalya bugün Koronavirüs ile adı anılan bir ülke. Avrupa'da en korkunç bilançonun yaşandığı bu yer çok değil, yalnızca birkaç hafta önce Avrupa'nın en çok turist çeken yerlerini bünyesinde barındırıyordu. O yerlerden biri de Bologna.

Bologna İtalya'nın kuzeyinde Emilia-Romagna bölgesinde yer alan bir şehirdir. Kızıl Şehir olarak da anılır. Orta Çağ mimarisinin birçok örnekleriyle dolu olan şehir, İtalya'nın popüler şehirleri Roma ve Milano'ya nazaran daha sakin ve bir o kadar da güzeldir.

Bologna'nın sokaklarında meydanlarını buraya tıklayarak sanal gezinti yapabilirsiniz. Hem de Koronavirüssüz!

AZERBAYCAN-BAKÜ

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan da bu günlerde Koronavirüs salgını ile baş etmeye çalışıyor. Ülkenin başkenti Bakü bize kalırsa mutlaka gezilip görülmesi yerlerden biri. İki bölümden oluşan şehir eski ve yeniyi bir araya getiriyor. 

Şehrin eski kısmında bölgenin tarihi uygarlıklarına ait yapılar yer alırken, yeni kesimde ise modern mimari yer alıyor. Kültürün harman olduğu bu yer hakkında yazdığımız yazıya da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Yazdığımız yazının yanı sıra, sokakları canlı canlı gezmek isterseniz de buradan da sanal tura çıkabilir, şehri kendiniz keşfedebilirsiniz.

BOSNA HERSEK-SARAYBOSNA

Balkanların en güzel şehri olan Saraybosna da sanal olarak gezilebilecek yerlerden biri. Daha önce gezi rehberi yazısı yazdığımız Saraybosna'nın üç boyutlu görüntüleri ile oluşturulan sanal tur da oldukça güzel. Aralarında Alperenler Tekkesi, Çarpık Köprü ile Mostar Köprüsü'nün de bulunduğu yerler deneyimlemek isteyenler buraya tıklayarak gezintiye çıkabilir.

#EVDEKALTÜRKİYE

Türkiye, tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiği şu günlerde koronavirüs tehlikesine karşı en iyi önlemleri alan ülke olarak uluslararası gündeme damgasını vurdu. . Her ne kadar önlemler alınsa da bu alanda yoğun çabalar gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile uzmanların tüm çalışmalarına destek olmak için uyarıları dinleyerek evde kalmaya devam edelim. 

Uyarıların dikkate alınması adına sosyal medyada birlik çağrıları yapılırken Twitter ve diğer sosyal mecralarda "evdekal", "evdekaltürkiye" etiketleriyle tüm dünyanın koronavirüs ile olan mücadelesine destek veriyor. 

Dünyada görülmesi gereken binlerce güzel rota var fakat şimdi tedbir vakti. Siz seyahat tutkunları evlerinizde kalarak gezmek isteğiniz yerleri not alın ve bu günleri atlattıktan sonra hep beraber gezelim.

 

YORUMLAR 4
  • Çelebi 3 yıl önce Şikayet Et
    Biletall'da 1 mayıstan sonrasına uçak bileti satılıyor, uçuş için engel kalkıyor mu biliyor musunuz?
    Cevapla
  • host uzak dur 4 yıl önce Şikayet Et
    gör bunlaı Abdullah çiftçi
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    O, çoktan görmüştür merak etme....
    Cevapla
  • Okan DUMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İnternetin olumlu etkileyen özelliği.
    Cevapla