Nemrut Dağı'nın zirvesinde muhteşem manzara

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan, Bitlis'teki Nemrut Dağı ve Kalderası'nın zirveden karlı manzarası görenleri hayran bırakıyor.

GİRİŞ 20.04.2020 10:34 GÜNCELLEME 20.04.2020 11:03 KAYNAK İHA
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nemrut Krater Gölü, Van Gölü havzasının batısında, Bitlis'in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında yer alıyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında 'Mükemmeliyet Ödülü' alan 2 bin 250 rakımlı göl, her mevsim doyumsuz manzarasıyla ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

 

 

NEMRUT'UN MUHTEŞEM ZİRVESİ

Bitlis’te bulunan doğa gezginleri ve fotoğrafçılar metrelerce kara rağmen 4 saatlik yürüyüşün ardından Nemrut Dağı zirvesine çıktı. Zirveye çıkan gezgin ve fotoğrafçılar Nemrut Dağı ve içinde bulunan krater göllerinin karla bütünleşen manzarasını fotoğrafladı.

 

 

EŞSİZ MANZARA

Dağın zirvesinde beyaz karların ve masmavi göllerin oluşturduğu manzaranın keyfini çıkan fotoğrafçılar drone ile dağın çanağının içinde bulunan kalderasını ve krater göllerinin eşsiz güzelliğini havadan da görüntülendi. 

Arkadaşlarıyla beraber 4 saatlik tırmanış sonunda Nemrut Dağı zirvesine çıkan İsmail Araboğa, yorucu bir tırmanışın sonunda muhteşem bir manzarayla karşılaştıklarını ve gördükleri güzel manzarayı fotoğraf makineleri ve drone ile havadan görüntülediklerini söyledi. 

YORUMLAR 1
  • Ahmet çomu 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ülkem'de daha ne cok güzel ve özel yerler var burada bunlardan bir tanesi
    Cevapla