Kovada Gölü Milli Parkı bisiklet ve yürüyüş rotası adresi

Kovada Gölü Milli Parkı muazzam güzelliğe sahip doğal değerlerimizden biri. Çevresinde eşsiz görünüme sahip doğası ve barındırdığı canlı türleri ile huzur veren tertemiz havayla ciğerlerinizi açan göl görmeye değer fotoğraflar sunuyor. Keyifle vakit geçirilen kamp alanlarından biri de olan Kovada Gölü çevresinde neler var gelin bu güzide gezi adresimizi yakından beraber tanıyalım.

Kovada Gölü Milli Parkı bisiklet ve yürüyüş rotası adresi
Kovada Gölü Milli Parkı bisiklet ve yürüyüş rotası adresi
GİRİŞ 25.09.2020 13:40 GÜNCELLEME 25.09.2020 13:40

Kovada Gölü Milli Parkı oldukça geniş bir alana yayılan farklı canlı türlerini bir araya getiren bir tabiata sahip. Sığ bir göl olan Kovada Gölü son zamanlarda kurumaya yüz tutmuş. Sebebi ise mevsimsel değişiklikler olabilir. Yağışın istenildiği düzeyde olmaması doğal güzelliklere yaşam kaynağı olan göllerin kurumasına sebep olabiliyor. Kovada Gölü Milli Parkı yine de güzel tabiatını beslemeye ve manzara fotoğraflarını tamamlamaya devam ediyor. Milli Park içerisinde bir de bisiklet parkuru, yürüyüş parkuru bulunuyor. Bisikletle gezilecek çok güzel yollar var. Aynı zamanda tabiatın içerisinde keyifle vakit geçirip çevrenizi tanıyabileceğiniz yürüyüş yolları da bulunuyor. Kamp yapmak için de ideal bir bölge. Daha çok kamp yapanların doğasına hayran kaldığı Kovada Gölü sonbaharda inanılmaz renklere ve güzelliğe bürünüyor.

 

 

KOVADA GÖLÜ MİLLİ PARKI

Türkiye’deki millî parklar içerisinde benzeri görülmemiş bir doğaya sahip olan Kovada Gölü Milli Parkı Isparta ilimizde yer alıyor. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz milli parkta sonbahar zamanında ise sıcak renklerin her halini görebilirsiniz. Çevredeki zenginlik kendini gösterirken alanın büyük olması da buranın milli park olmasına yetmiştir. 6534 hektar büyüklüğe sahip olan park içerisinde yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir, doğa araştırması yapabilirsiniz. Kovada Gölü Milli Parkı çok güzel bir aktivite olarak da kuş gözlemciliği imkânı da sunuyor. Tırmanma sporunu da yapabileceğiniz güzel yerler çevrede bulunuyor.

 

 

Türkiye'nin Milli Parkları içerisinde en güzel doğaya sahip 15 parkı

KOVADA GÖLÜ'NDE NELER YAPILIR?

1-BİSİKLET ROTASI

Mis gibi temiz hava almak ve ağaçlar içerisinde güzel bir bisiklet turu yapmak burada çok keyif verici olacaktır. Başlangıç noktası Eğirdir otogar önü olan parkur bitiş noktası ise Kovada Gölü Milli Parkı. Bisiklet rotasının ilk 4 kilometresi kara yoldan oluştuğu için kişiler burada dikkat etmelidir. Buradan sonrasında ise doğa ile baş başa bir yolculuk sizi bekler. 4. Üncü kilometreye gelindiğinde Kovada Gölü Milli Parkı tabelasını gördüğünüzde sağa dönebilirsiniz. Dümdüz yol bisiklet sürmek için oldukça iyi bir tercih olacaktır.

Kovada Gölü Milli Parkı içerisinde yer alan bisiklet rotası boyunca sağ ve solda elma bahçeleri de kendini gösterir. Eylül ve Ekim aylarında elma hasatı yapıldığından burada kamyonların sayısı oldukça fazladır. Buna dikkat edilmesi iyi olacaktır. Bisiklet rotası kara yoldan milli parkın içine bağlansa da çok güzel bir deneyim sunuyor.Bisiklet rotaları içerisinde en iyi yerler haberimizden diğer rotaları da inceleyebilirsiniz. 

2-YÜRÜYÜŞ ROTALARI

Kovada Gölü özellikle kamp severlerin duraklarından biri demiştik. Koronavirüs salgını tehlikesi geçtiğinde yine kamp severlerin birincil duraklarından olacağı kesin gibi görünüyor. Tertemiz havası ve sosyal mesafe kuralının kolaylıkla uygulanabildiği yerlerden bir olması sebebiyle listede yerini alabilir. İçerisindeki yürüyüş parkuru da güzel bir yürüyüş için tercih edilebilir. Milli park içerisindeki tanıtım merkezinden başlayan yürüyüş rotası küçük iskeleye kadar sizi götürür. İşte en güzel Kovada Gölü manzaralarının çıktığı nokta burasıdır. Buradan çok güzel manzaraya karşı dinlenebilirsiniz. Ayrıca fotoğraf çekilmek için de güzel bir noktadır.

Milli park içerisinde en yüksek noktada da çok güzel fotoğraf çekilebilecek yerler bulunuyor. Kovada Gölü Milli Parkı içerisindeki yürüyüş rotası ortalama 3 kilometre uzunluğa sahiptir.

KOVADA GÖLÜ NASIL OLUŞTU?

Kovada Gölü'nün tarihi tahminlere göre 5 milyon yıl öncesine kadar uzanıyor. Tektonik hareketler sonucu oluşan göl 'Göller Yöresi'nin en önemli göllerinden biri olarak biliniyor. Kovada Gölü'nün Eğirdir Gölü ile arasında  24 kilometrelik bir kanal bağlantısı da bulunuyor. 

KOVADA GÖLÜ NEREDE?

Kamp yapılacak en güzel yerlerden biri olan Kovada Gölü Isparta ilimizde bulunuyor. Isparta ilimizin Eğirdir ve Sütçüler ilçeleri arasında yer alan göl birçok yerden kolay ulaşıma sahip. Akdeniz Bölgesi'nin en güzel doğal güzelliği diyebileceğimiz bu yerde tabiatın tadını çıkartmak mümkün. 

ANTALYA İLE KOVADA GÖLÜ ARASI KAÇ KİLOMETRE?

114 kilometre mesafe bulunuyor Antalya ile Kovada Gölü arasında. Özel aracınızla iki adres arasında yapacağınız yolculuk yaklaşık olarak 1 saat 46 dakika sürecektir. Antalya merkezinden Kovada Gölü Milli Parkı'na gelecek olanlar bu yolu katetmek durumunda. 

Bu süre sizin yolculuğunuz niteliğine bağlı olarak uzayabilir ya da daha kısa sürebilir. 

Isparta ilimizde bulunan bu güzide gezi adresi gezilecek en güzel yerlerden biri.  

Türkiye'deki doğal göller listesi: En iyi 10 göl

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL