Schengen vizesi için başvurular başlıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan vize işlemleri yeniden başlatılıyor. İtalya ve Almanya için Türkiye'den vize başvuruları için yetkili kuruluş olan iDATA, salgın sonrası yaşanabilecek olası yoğunluğun önüne geçmek için ilgili konsolosluklarla koordineli olarak resmi online randevu rezervasyonu işlemlerine başlama kararı aldı.

Schengen vizesi için başvurular başlıyor
Schengen vizesi için başvurular başlıyor
GİRİŞ 07.05.2020 11:16 GÜNCELLEME 07.05.2020 11:16 KAYNAK HABER7

Koronavirüs'te normalleşme sürecine geçiliyor. Türkiye'de de yürürlüğe sokulan kısıtlamaların azaltılması ile başlayan süreç, seyahatlerin yeniden başlatılmasına doğru ilerliyor.

 

 

Salgın sürecinde askıya alınan Schengen vizesi alımına yeniden başlanıyor.

REZERVASYON SİSTEMİ AÇILDI

İtalya ve Almanya vizeleri için Türkiye'den başvurularda yetkili kurum olan İDATA, rezervasyon sistemlerini kullanıma açtı. Kurumdan konuya ilişkin açıklama yapılırken rezervasyon sırasına göre yoğunluk yaşanmadan vize başvurularını alacakları belirtildi.

 

 

Kurumdan yapılan açıklama şu şekilde

"Bu hizmet için konsolosluklar tarafından belirlenmiş standart ücretlerin dışında bir hizmet bedeli almayacak olan şirket, söz konusu rezervasyon sistemi sayesinde olası yoğunluğun önüne geçmek isterken, oluşturulacak sosyal mesafe ile de başvuru sahiplerinin sağlıklarını yasalarca belirlendiği şekilde korumayı öngörüyor.

Üstelik online rezervasyon için başvuru sahiplerinin seyahat tarihlerini tam olarak belirtmelerine gerek duyulmuyor, kişiler resmi başvuru gününden altı ay sonrasına kadar diledikleri tarih için rezervasyon yapma şansına sahipler."

SCHENGEN VİZESİ NEDİR VE SCHENGEN VİZESİ NASIL ALINIR SORULARINA İLİŞKİN HAZIRLADIĞIMIZ İÇERİĞE BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL