Siirt

Şehitlerimizi uğurluyoruz

12:02 20 Ağustos 2015
Şehitlerimizi uğurluyoruz

 Siirt-Pervari karayolunda, yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 asker için Siirt'te tören düzenlendi.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Orgeneral Salih Omurtak Kışlası'nda gerçekleştirilen, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün de katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişleri okundu, dualar edildi.

Daha sonra şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün cenazesi Burdur'a, Jandarma Uzman Çavuş Ferdi Gerekli'nin cenazesi Adana'ya, Uzman Çavuş Barış Akın'ın cenazesi Ankara'ya, Jandarma er Mehmet Halil Barkın'ın cenazesi Şırnak'ın Silopi ilçesine, Jandarma er Recep Beycur'un cenazesi Erzurum'a, Jandarma er Ömer Erüstün'ün cenazesi Kahramanmaraş'a, Jandarma er Bahadır Aydın'ın cenazesi Bursa'ya, Jandarma er Emre Kaan Arlı'nın cenazesi memleketi Kocaeli'ye uğurlandı.

Törende tekbir eşliğinde salavat getirildi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Törene, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kurum müdürleri ve askeri erkan katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.