Siirt

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay:

14:56 28 Ağustos 2015
Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay:

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, "1 Eylül 2015 tarihi itibariyle, 'Ben dershanecilik yapmak istiyorum' diyecek şahıs kesinlikle olamayacak. Bunu açıklamak istiyorum. Artık hiçbir dershane kayıt alamaz. Dershane diye bir şey kalmadı"

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, "1 Eylül 2015 tarihi itibariyle, 'Ben dershanecilik yapmak istiyorum' diyecek şahıs kesinlikle olamayacak. Bunu açıklamak istiyorum. Artık hiçbir dershane kayıt alamaz. Dershane diye bir şey kalmadı" dedi.

Sancaklar Ortaokulu'nda açılan yetiştirme ve destekleme kurslarını yerinde inceleyen Suay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren bütün dershanelerin tamamen kapanacağını ve bunların yerine destekleme ve yetiştirme kurslarının açılacağını söyledi.

Dershanelerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığınca toplantı düzenlendiğini ifade eden Suay, "Bakanlığımız bununla ilgili gerekli açıklamaları yaptı. Bu destekleme ve yetiştirme kurslarını Milli Eğitim Müdürlükleri kendi okullarında açacakları gibi bunun yanında daha önce dershane olup temel liselere dönüşen liselerde de bu kursların verilebileceği ve hali hazırda dönüşmemiş dershanelerin de yine müracaat etmek suretiyle bu kurslara dönüşebileceklerini söylediler. Biz bunlarla ilgili resmi yazılarımızı daha önce dershane işlemlerini yürüten ve daha önce dershane olup temel liselere dönüşen okullarımıza yazdık" dedi.

Siirt'teki bütün okulların kurs merkezi haline getirildiğini dile getiren Suay, öğrencilerin ve öğretmenlerin sistem üzerinden müracaat edeceğini, kendilerinin de bu müracaatları onaylayıp Milli Eğitim Bakanlığına sistem üzerinden göndereceklerini ve kursların başlayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığınca temel liselere dönüşen okullara teşvik verileceğini aktaran Suay, şunları kaydetti:

"İlimizde de teşvik alabilecek 7 temel lisemiz mevcuttur. Biz bu liselerimizin dönüşümünü tamamladık. Bize temel liseye dönüşmek isteyen bütün dershanelerimizin evraklarını hazırlayıp bakanlığa gönderdik ve bunların dönüşümlerini sağladık. İlimizde 1 dershane dışında temel liseye dönüşmeyen dershanemiz yok. Onlar da müracaat etmedi bu nedenle onların dönüşümleri sağlanamadı. Onlar da bu kurslar adı altında yine müracaatlarını yapıp kurslarını devam ettirebilirler ama 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle, 'Ben dershanecilik yapmak istiyorum' diyecek şahıs kesinlikle olamayacak. Bunu açıklamak istiyorum. Artık hiçbir dershane kayıt alamaz. Dershane diye bir şey kalmadı."

Yetiştirme ve destekleme kurslarınına başvuruların 1 Eylül'de başlayacağına dikkati çeken Suay, liselerden mezun olup üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için de kurs açacaklarını ve hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.