Siirt

Siirt’te ilk hacı kafilesi 5 Eylül’de yola çıkıyor

17:57 31 Ağustos 2015
Siirt’te ilk hacı kafilesi 5 Eylül’de yola çıkıyor

Siirt’te ilk hac kafilesinin 5 Eylül'de yola çıkacağı bildirildi.

Evliyalar diyarı Siirt'te hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları gün saymaya başladı.

İl Müftüsü Faruk Arvas, yaptığı açıklamada, kentte kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesinin 5 Eylül’de, son kafilenin ise 13 Eylül’de yola çıkacağını söyledi.

Hacı adaylarına 5 günlük dini ve sağlık konularında eğitim verdiklerini belirten Arvas, "Her hacı kafilesi menenjit aşısını yaptırmış ve aşı kartları da kafile başkanlarına teslim edilmiştir. Müftülüğümüz tarafından, hac yolcularına malzemeleri eksiksiz olarak verildi. Ayrıca hacı adaylarına başkanlığımızca sesli anlatımlı ve animasyonlu taşınabilir bellek verildi" dedi.

Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarına ibadetlerini eksiksiz yapabilmeleri için rehberlikte bulunacaklarını kaydederek, şunları ifade etti:

"Hacı adaylarına, diğer maddi hazırlıklarını yapıp sağlıklarını korumaları, kendilerine iletilen bilgileri iyi anlamaları ve gereğini yapmaları konusunda tavsiyesinde bulunuyoruz. Bu ibadet yolculuğudur. İbadetin gereği neyse onu yapmalarını arzu ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hacı adaylarına ibadetlerini eksiksiz yapabilmeleri için rehberlikte bulundurulacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.