Siirt

Koreli heyet Siirt'teki sığınmacıları ziyaret etti

18:41 04 Eylül 2015
Koreli heyet Siirt'teki sığınmacıları ziyaret etti

Amerika'da bulunan Koreli sağlıkçı ve eğitimciler tarafından oluşturulan Insitute Of Asion Culture Development (IACG) gönüllü yardım kuruluşu üyeleri, Siirt'te bulunan Ezidileri ziyaret etti.

Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından kaçarak Siirt'te bulunan Duderan Şengal Kampı'na yerleşen Ezidilere sağlık ve eğitim desteği sunmak amacıyla 38 kişiden oluşan bir heyet kente geldi. Heyet, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ı ziyaret etti. 

Ziyarette heyet adına açıklama yapan eğitimci Kay Lee, Güney Koreli gönüllü sağlıkçı ve eğitimciler olarak, mülteci konumuna düşen insanlara sağlık ve eğitim hizmeti sunmak için faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Kay, Ortadoğu'da kendi ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan mültecileri ziyaret ederek sağlık taraması yaptıklarını anlattı.

Belediye Başkanı Bakırhan ise dünyanın bir ucundan kalkıp topraklarından göç etmek zorunda kalan insanlara destek vermek amacıyla Siirt’te gelmelerinin kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti.

Yapılan konuşmalar ardından heyet, otobüslerle Ezidilerin kaldığı kampa geçerek burada bulunan 403 sığınmacıyı ziyaret etti.

Heyet üyeleri daha sonra kampta bulunan sağlık merkezine geçerek, buradaki Ezidileri sağlık taramasından geçirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.