Siirt

"Camiye giden her sakallıya 'DAEŞ'çi' diye saldırdılar"

12:27 07 Ekim 2015
"Camiye giden her sakallıya 'DAEŞ'çi' diye saldırdılar"

ZEKERİYA GÜNEŞ - Batman'da geçen yıl Kobani bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında 9 yerinden bıçaklanan Yakup Çelik, "Namaz kılmaya gittiğim mescide bir grup ayakkabıyla girdi. 'DAEŞ'çi olduğumu' söylediler, bunun üzerine 'Sason'da çobanlık yaptığımı' söyledim ama beni dinlemediler, bıçaklamaya başladılar" dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine geçen yıl 6-7 Ekim'de birçok şehirde gösteri yapan bölücü terör örgütü yandaşları, sosyal hayata ve ekonomiye zarar verirken insan hayatını da hedef aldı. 

Olayların en çok yaşandığı kentlerden biri olan Batman'da Sason ilçesine bağlı Gürgenli köyü Topluca mezrasında çobanlık yapan Yakup Çelik de namaz kılmak için gittiği mescitte teröristler tarafından "DAEŞ'çi" diye bıçaklandı.

Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını "dün gibi" hatırlayan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaylar sırasında 7 Ekim günü Batman'dan akraba ziyaretinden dönerken akşam namazı için gittiği otogar mescidinde 2 kişinin saldırısına uğradığını anlattı.

-"Öldüğümü sanıp oradan ayrıldılar"

Saldırganların kendisini 9 yerinden bıçakladığını ve öldüğünü sanarak kaçtığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Namaz kılmaya gittiğim mescide bir grup ayakkabıyla girdi. 'DAEŞ'çi olduğumu' söylediler, bunun üzerine 'Sason'da çobanlık yaptığımı' söyledim ama beni dinlemediler, bıçaklamaya başladılar. 9 bıçak darbesi vurdular ve öldüğümü sanıp oradan ayrıldılar. Olayın ardından polisler tarafından yaralı halde bulunup hastaneye kaldırıldım. Allah bunu onların yanına bırakmasın. O gün bana saldıranlar benim DAEŞ'çi olmadığımı çok iyi biliyorlardı çünkü ben sadece namazımı kılmak için camiye gitmiştim. Sırf namaz kıldığım için saldırdılar."

Çelik'in annesi Naciye Çelik ise oğlunun hiç kimseye zararı olmadığını vurgulayarak, "Oğlumun tek suçu namazını kılıp dinine bağlı olmasıdır. Oğlum kalabalıktan uzak durur ve olayların içine hiç girmez. Okul okumadığı için köyde çobanlık yapıyor" ifadelerini kullandı.

Ağabey Hüseyin Çelik de huzur istediklerini ama terör örgütünün sürekli bölgede kaos planlarıyla vatandaşı mağdur ettiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Kardeşimi hiçbir suçu, günahı olmadığı halde bıçakladılar. Ardından yine 'barış' dediler, seçime gittiler. Millet, sırf huzur olsun diye oy verdi, barajı geçirdiler ama yine olaylar oldu. Örgüt bize Kobani olaylarında kabus yaşattı, mütedeyyin insanlar camilere gidemez hale getirildi. Camiye giden her sakallıya DAEŞ'çi diye saldırdılar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.