Siirt

Siirt'te karayolları işçilerinin kadro sevinci

16:49 20 Ekim 2015
Siirt'te karayolları işçilerinin kadro sevinci

 Karayolları 94. Şube Şefliğinde çalışan Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası (Yol-İş) Siirt 1 Nolu Şubesine üye 43 işçinin kadroya alınması, düzenlenen programla kutlandı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, şeflikteki programda, Karayolları Genel Müdürlüğünün ülkenin göz bebeği kurumlarından biri olduğunu söyledi.

"Cumhuriyet tarihi boyunca ülke hangi dönemlerde bir ilerleme kaydettiyse, bunun göstergeleri de hep karayolları olmuştur" diyen Tutulmaz, Türkiye'de yolların kalitesinin, gelişmiş ülkelerdekilerin üzerine çıkmaya başladığını vurguladı.

Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Gerek coğrafi şartlar gerek bölgede yaşanan problemler gerekse birkaç vatandaşımızın hukuki yollara başvurması ve diğer bazı sebeplerle ilimiz, maalesef karayollarının kalkınması, gelişmesi bakımından yeterince pay sahibi olamadı. Karayolları Müdürlüğü, bunun farkında ve gereğini yapmak için çalışıyor. Ancak belki stratejilerinin belirlenememesi nedeniyle şu anda yaklaşık 18 karayolu projemizin inşaatı sürüyor. Belki tüm bunların yerine 3'ünün inşaatı başlatılmış olsaydı daha erken tamamlanması söz konusu olabilirdi."

İşçilere "Artık işimizi garantiye aldık, kadrolu olduk, bundan sonra çalışmaya gelsek de olur gelmesek de" diye düşünmemelerini tavsiye eden Tutulmaz, "Ülkemizde maalesef böyle bir anlayış var. Geçici işçiyken arkadaşlarımız çok verimli çalışıyor ancak iş garantisinden sonra verimsizlik başlıyor. Bunda da kaybeden öncelikle şahsınız, sonra da ülkemiz oluyor" dedi.

Tutulmaz, aynı disiplin ve gayretle çalışmalarını istediği işçilere, "kadrolarının hayırlı olması" dileklerini iletti.

- "İstihdamı artıracak mega projeler"

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, karayoları işçilerinin kadroya geçtiğini ancak Türkiye'de halen işsizlik oranının istenilen seviyede bulunmadığını dile getirdi.

Ülke genelinde yüzde 10 olan işsizliğin, bölgede halen yüzde 20'lerde seyrettiğini söyleyen Aktay, bunun kendilerine ağır sorumluluk yüklediğini bildirdi.

Siirt ve bölgedeki işsizlik seviyesini daha alt düzeye çekebilecek, hatta mümkünse sıfırlayacak birtakım tedbirler alacaklarına işaret eden Aktay, halihazırda kent için çok önemli yatırımları ve projeleri bulunduğunu vurguladı.

Bunların bir kısmının hayata geçirildiğini, ilerleyen günlerde etkilerinin görülmeye başlayacağını belirten Aktay, istihdamı artıracak çok sayıda mega projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

- "Çok sevinçliyiz"

İşçilerden 44 yaşındaki Burhan Faik Bilek, karayollarında teknisyen olarak işe başladığını, 18 yıl sonra hayal gibi gördüğü kadroya kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Ülkeye 20 yıl daha hizmet edip emekli olabilmeyi istediğini anlatan Bilek, "Bu zaman zarfında çok çile çektik. Artık kadrolu olduk. Allah herkese bu şekilde ekmek kapısı nasip etsin. Çok sevinçliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, kurban kesilmesiyle sona erdi.

Programa, Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç, Yol-İş Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Yentürk, bazı kurum müdürleri ile işçiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.