Siirt

Terör nedeniyle istifa eden doktorların yerine atama

14:34 21 Ekim 2015
Terör nedeniyle istifa eden doktorların yerine atama

Siirt'te, terör örgütü PKK'nın son dönemde gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle istifa eden 20 uzman hekimin yerine Sağlık Bakanlığınca 28 hekimin atanması kararı alındı.

Son iki ayda bölgede sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırılarından endişe duyarak görevinden ayrılan, aralarında Sağlık Bakanlığınca "yılın doktoru" seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah'ın da yer aldığı 20 hekimin yerine uzman ve pratisyen hekimler için kadro tahsisi yapıldı.

Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istifa eden hekimlerin yerine atama yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sağlık Bakanlığına teşekkür eden Can, "Bakanlığımız, hızlı bir refleksle istifa eden doktorlarımızın yerine ilimize 14 uzman hekim, 14 de pratisyen hekim atadı" dedi.

- 15 Kasım'da göreve başlayacaklar

Bu kapsamda, Nepal uyruklu hekim Binod Kumar Şah'ın görev yaptığı Pervari Devlet Hastanesine 3'ü uzman, 2'si pratisyen olmak üzere 5 hekim için atama kararı alındığını aktaran Fikret Can, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilecek olan 65'inci dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurasında, Siirt'te ihtiyaç duyulan birimler için Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak Bakanlıkla yaptığımız görüşmeler neticesinde atama kararı alınan doktorlar belirlenecek. Bakanlığımız bu bölgeyi ihmal etmiyor. Sağlık yatırımlarına, personel eksikliklerin giderilmesine hızla devam ediliyor. İnşallah Siirt’te sağlığı daha ileri noktalara taşıyacağız."

Can, Siirt Devlet Hastanesinde 6 uzman ve 4 pratisyen hekimin göreve başlayacağını anlatarak, Baykan, Eruh, Pervari ve Kurtalan ilçelerine de uzman ve pratisyen hekimlerin atanacağını bildirdi.

Atamaları yapılan hekimlerin kura ile belirlenmelerinin ardından 15 Kasım'da göreve başlayacaklarını dile getiren Fikret Can, bu sayede Siirt'teki uzman ve pratisyen hekim ihtiyacının büyük oranda giderileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.