Siirt

Siirt'teki kolluk kuvetlerine insansız hava aracı dağıtımı

15:22 27 Kasım 2015
Siirt'teki kolluk kuvetlerine insansız hava aracı dağıtımı

Siirt ve ilçelerde kolluk kuvvetlerine, 4 kilometre uzaklığa kadar uçabilen insansız hava araçları dağıtımına başlandı.

Son dönemlerde bölgede artan terör olayı nedeniyle Siirt ve ilçelerde kolluk kuvvetlerine, 4 kilometre uzaklığa kadar uçabilen insansız hava araçları dağıtımına başlandı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın katılımıyla, Şirvan ilçe jandarma komutanlığında Siirt Valiliği tarafından yeni alınan piyasa tipi dört pervaneli kameralı Quadcopter olarak adlandırılan (İHA) mini insansız hava aracı test edildi.

Vali Tutulmaz, yaptığı açıklamada, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek amacıyla güvenlik kuvvetleri araç ve gereç yönünden güçlendirildiğini, diğer ilçelerde de aynı araçların hizmete gireceğini  belirtti.

İlçe Jandarma çevresinde ve terör olaylarında kullanılacak olan yeni İHA'ların, terörle mücadelede önemli görevleri ifade edeceği bildirildi.

Önleyici emniyet ve keşif gözetlemelerinde kullanılan, bulunduğu alandan, 500 metre yükseklikten 4 kilometre uzaklığa kadar uçabilen insansız mini hava araçları, anında görüntüyü merkeze ileterek, güvenlik güçlerine olaylara anında müdahale edebilme imkanı sağlıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.