Siirt

Siirt'te Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

21:42 29 Kasım 2015
Siirt'te Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

 Siirt'te Ülkü Ocakları, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Ülkü Ocakları Siirt Şube Başkanı Emrah Günbattı, yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenleri için başlatıkları yardım kampanyasına bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin destek verdiğini söyledi.

Günbattı, şunları kaydetti:

"Bizler Siirt Ülkü Ocakları olarak Türkiye'miz de başlatarak Rusya'nın, Suriye'de Bayır Bucak Türkmenlerinin bulunduğu bölgede soydaşlarımıza karşı her gün artmakta olan saldırıları kınamak ve malumunuz olarak kış aylarına başladığımız için zor şartlar altında olan Türkmenlerimize bir nebze olsun yardım edebilmek ve onları desteklemek için Siirt Ülkü Ocakları olarak yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bu yardım kampanyamız üç ana bilimden oluşmaktadır, Gıda, Tekstil ürünleri ve maddiyattan oluşmaktadır. Hadis-i şerifte yer aldığı gibi 'Komşusu açken tok olanlar bizden değildir' düşüncesinden yola çıkarak duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda bizleri desteklerini, kardeşlerimize yardım etmelerini arzu eder ve istemekteyiz."

Yardım kampanyasının 10 gün devam edeceğini ve toplanan yardımların Hatay’ın Yayladağı ilçesine gönderileceğini belirten Günbattı, yardımların Ülkü Ocakları il binasında kabul edileceğini açıkladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.