Siirt

Sığınmacıların resmi nikah işlemleri

10:17 12 Aralık 2015
Sığınmacıların resmi nikah işlemleri

Siirt'teki sığınmacıların İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden alacakları belge ile resmi nikah kıyabilecekleri bildirildi.

Siirt'teki sığınmacıların İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden alacakları belge ile resmi nikah kıyabilecekleri bildirildi.

Siirt Belediyesi Evlendirme Memuru Bayram Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bulunan 2 Suriyeli vatandaşın gerekli işlemlerini tamamladıktan sonra resmi nikahlarını kıydıklarını söyledi.

Çeşitli nedenlerden dolayı ülkelerinden kaçan sığınmacı sayısının fazla olduğunu ifade eden Acar, şunları kaydetti:

"Maalesef bunların birçoğu resmi nikah işlemleri hakkında yeterli bir bilgi sahibi olamadıkları için resmi nikahını yapmamıştır. Bu sığınmacılar, ilgili kanunun ilgili maddeleri kapsamında İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden alacakları ve kişinin kimlik bilgileri ve medeni halini gösterir şekilde düzenlenmiş ve onaylanmış belge ile bizlere başvurup resmi nikahlarını kıydırabilirler. Bunun yanında evlenecek kişi bu belgeyle birlikte pasaport ibraz etmesi, pasaportun bulunmaması halinde ise bunun yerine geçen seyahat belgesi veya ilgili kanun gereğince verilen vatansız kişi kimlik belgesi, uluslararası koruma statüsü sahibi kimlik belgesi, geçici koruma kimlik belgesi kişiyi tanıtıcı resimli ve onaylı kimlik belgesini de ibraz etmesi gerekmektedir."

Acar, evlenme ehliyetinin tespiti ve ileride ortaya çıkabilecek hukuki sorunların bertaraf edilebilmesi bakımından evlenecek kişilerin tereddüde mahal bırakmayacak şekilde kimlik tespitinin yapılmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.