Siirt

Terör saldırıları vatandaşların ihbarıyla önlendi

16:35 19 Ocak 2016
Terör saldırıları vatandaşların ihbarıyla önlendi

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarınca geçen yıl gerçekleştirilmesi planlanan 15 bombalı ve silahlı saldırının, vatandaşların ihbarı sayesinde önüne geçildiği bildirildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, polisevinde düzenlenen yıllık asayiş toplantısındaki konuşmada, terör olaylarını minimize etmek için kanunları sıkı sıkıya uygulamaya kararlı olduklarını söyledi.

"Terör her yerde her zaman olabilir. Terörün en güçlü ülkelerde bile etkili olduğunu görüyoruz. Ancak halkımız güvenlik güçlerine destek veriyor ve bunun karşılığını da huzur olarak alıyoruz" diyen Tutulmaz, güvenlik güçlerinin bu kapsamda bir bütün olarak hareket ettiğini aktardı.

Daha sonra geçen yıl polis ve jandarma yetkililerince gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin sunum yapıldı.

Sunumda paylaşılan bilgilere göre, geçen yıl terör olaylarında bir önceki yıla oranla artış yaşandı.

2015 yılında düzenlenen operasyonlarda ilde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken teröristlerin el bombası, silah, patlayıcı, roket gibi mühimmatları mezarlık, okul, cami ve türbe gibi yapılarda sakladığı belirlendi.

Jandarma bölgesinde geçen yıl teröristlerle 6 çatışma meydana geldi, askeri araçların geçişi sırasında 2 el yapımı patlayıcı infilak ettirildi, 17 kez taciz ateşi açıldı ve saldırıda bulunuldu, 20 operasyonda teröristlere çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi, 9 terörist teslim oldu.

Kentte eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü üyesi oldukları, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 13 kişi yakalandı.

Teröristlerce kırsal alanda sivillere 4, ekonomik tesislere 12 kez saldırıda bulunuldu, 8'i yol kesme, 10'u tehdit çok sayıda afiş asma, adam kaçırma, kamu ve özel kurum yağmalama ve öldürme olayı gerçekleştirildi.

Operasyonlarda terör örgütüne ait 46 uzun namlulu silah, 5 tabanca, 6 mayın, 25 el bombası, 5 kilogram C4 patlayıcı, 128 kilogram patlayıcı madde, 2 el yapımı patlayıcı, 4 bomba düzeneği, 461 molotofkokteyli, 2 roketatar, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, bin 821 örgütsel doküman, 129 örgütsel materyal ele geçirildi.

- Vatandaşın ihbarı terör saldırılarını engelledi

Siirt'te PKK'lı teröristlerce geçen yıl gerçekleştirilmesi planlanan 15 bombalı ve silahlı saldırının, vatandaşlardan gelen istihbarat neticesinde önlendiği belirtildi.

Sunumda, hedeflenen söz konusu eylemlerle "devlet tarafından yapıldı" algısı oluşturularak, devletle halk arasında kin ve nefret oluşturmanın amaçlandığının değerlendirildiği kaydedildi.

Kentte 6-7 Ekim 2014 tarihinde Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde kullanılan silahların Siirt’teki av bayilerinden çalınan silahlar olduğunun tespit edildiği, silahların bir kısmının gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirildiği bildirildi.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.