Siirt

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Özdemir:

18:20 08 Şubat 2016
Siirt Halk Sağlığı Müdürü Özdemir:

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Bahadır Özdemir, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin, öğrenmede güçlük çektikleri için okul başarılarının düşük olduğunu söyledi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, öğrencilerin okul başarılarının yanında, büyüme ve gelişmeleriyle ilgili sağlıklı beslenmelerinin önemine dikkat çekti.

Çocukların sağlık beslenmeleri konusunda aileleri uyaran Özdemir, "Okul çağında, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına ve ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak gerekir. Aileler çocuklarının yalnızca okul başarılarıyla değil, onların büyüme ve gelişmelerini izleme ve sağlıklı beslenme davranışları geliştirmeleriyle de yakından ilgilenmelidir" dedi.

Öğrenciler için kahvaltının önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Kahvaltı yapılmadığı takdirde, dikkat dağınıklığı, yorgunluk, baş ağrısı ve zihinsel performansta azalma olmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin kahvaltı yapıp yapmadıklarını sorgulamalı ve dışarıda açıkta satılan yiyecekleri tüketmemeleri konusunda sık sık uyarıda bulunmalıdırlar."

Özdemir, sağlıklı yaşam için öğrencilere el yıkama ve diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve spora teşvik edilmesi tavsiyesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.