Siirt

Siirt'te ikinci yarıyıl süt ile başladı

18:46 08 Şubat 2016
Siirt'te ikinci yarıyıl süt ile başladı

Siirt'te "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Ulusal Süt Konseyinin işbirliğiyle "Okul Sütü 5. Yılı Programı"nın başlaması nedeniyle Atatürk İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Tören, Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Tutulmaz, törende yaptığı konuşmada, hem sağlık acısından hem de ülke ekonomisine katkısı bakımından çok faydalı olan programla, öğrencilerin sağlıklı büyümesinin hedeflendiğini söyledi.

Süt içmenin önemine işaret eden Tutulmaz, "Sağlıklı bir nesil oluşturulması ve süt kullanımı alışkanlığının yaygınlaştırılmasını amaçlayan Okul Sütü Uygulaması, okullarımızın açılması ile birlikte, ilimiz genelinde eğitim gören çocuklarımıza bu gün itibariyle süt dağıtımı yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay da uygulama kapsamında il genelindeki 338 eğitim kurumunda, anaokulu, 1. ve 4. sınıfta eğitim gören 35 bin öğrenciye haftada 3 gün süreyle süt dağıtımı yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, öğrencilere süt dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.